Eski Devlet Bakanı Ali Doğan son yolculuğuna uğurlandı
Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören eski Devlet Bakanı Ali Doğan, Maslak'taki özel bir hastanede bu sabah yaşamını yitirdi.
78 yaşındaki Doğan için Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılındı.
Doğan, Kilyos Mezarlığı'na defnedilecek. Doğan için 17.00'de Levent’te bir otelde taziye de kabul edilecek.
Doğan'ın cenazesine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Davut Gül, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP'li TBMM Başkanvekili Celal Adan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve birçok kişi katıldı.
ALİ DOĞAN KİMDİR?
1947’de Kahramanmaraş’ta doğan Ali Doğan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi'nde idari uzman olarak çalıştıktan sonra serbest ticaretle ilgilendi.
20. dönem ve 21. dönem ANAP Kahramanmaraş milletvekilliği yapan Doğan, 57. Hükûmet’te İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı. Siyaseti bıraktıktan sonra sigorta sektöründe faaliyet gösterdi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu üyesi olarak yer aldı.