Cemal Enginyurt doğum gününü bakın nerede geçirdi

Cemal Enginyurt doğum gününü Silivri (Marmara) Cezaevi’nde geçirdi. Tutukluları ziyaret eden Enginyurt, “Adaletsizlik var, susmuyoruz, yılmıyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Cemal Enginyurt, doğum gününde Marmara (Silivri) Cezaevi’ni ziyaret ederek tutuklularla bir araya geldi. Enginyurt, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, cezaevinde bulunan gazeteci, siyasetçi ve belediye yöneticilerine destek mesajı verdi.

“Bugün benim doğum günüm. 9 Nisan 1965. Doğum günümü pasta keserek değil, ailemle bile bir arada olmaksızın, ailem olarak gördüğüm insanlarla Marmara Cezaevi'nde, onlarla bir olarak kutladım.” diyen Enginyurt, Türkiye’de adaletin ağır yara aldığını vurguladı.

"SES ÇIKARAN KİM VARSA ZİNDANDA"

Enginyurt, ülkede iktidara muhalif tüm kesimlerin susturulmaya çalışıldığını belirterek, “Gençleri zindanlarda, gazetecisi zindanlarda, belediye başkanı zindanlarda, belediye meclis üyesi zindanlarda, milletvekilleri zindanlarda. Yani bu ülkede iktidarın karşısında ses çıkaran kim varsa zindanlarda.” ifadelerini kullandı.

Adaletsizliğe karşı mücadelenin süreceğini vurgulayan Enginyurt, “Ama şu unutulmasın ki bu tutsaklık bitecek. Nasıl bitecek? Mücadeleyle bitecek. Biz mücadele etmeye devam ediyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, yılmıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kendisini mahkemeye verdiğini de hatırlatan Enginyurt, “Erdoğan beni mahkemeye vermiş. ‘Korkuyu Kerbela’da bıraktım.’ diye. Korkuyu Kerbela’da bıraktık. Bunun böyle bilinmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Cezaevinde Ekrem İmamoğlu, Ümit Özdağ, Mahir Polat, Emrah Şahan, Rıza Akpolat, Murat Çalık ve Alaattin Köseler’in selamlarını ilettiklerini söyleyen Enginyurt, “Burada hukuksuz bir şekilde yatıyorlar.” dedi.

Ziyaret sırasında Murat Ongun ve Buğra Gökçe ile de görüştüğünü aktaran Enginyurt, “Dinlediğimde hukuku az çok bilirim. 4 yıla yakın hapis yattığım için geçmişte ceza hukukunu bilirim. Böyle bir hukuksuzluk olmaz. Böyle bir adaletsizlik olmaz. Suç oluşturulmaya çalışılıyor, onu bile becerememişler. FETÖ'den öğrendikleri hukuksuzlukla hukuk yapmaya çalışıyorlar ama maalesef ortaya hukuk çıkmış. İnşallah bir gün bunun hesabını, bu hukuksuzluğu yapanlar da verecektir” sözleriyle tutuklamaların siyasi olduğunu söyledi.

Enginyurt son olarak, cezaevindeki tutuklulardan mesaj taşıdığını belirterek, “Cezaevindeki arkadaşlarımızın, gençlerin bütün Türkiye'ye selamı var. Onlar bizden şunu istiyorlar: Durmayın, susmayın, yılmayın. Hep birlikte başaracağız.” dedi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi