Ali Mahir Başarır'dan 'Böyle paketlerler' diyen Cem Küçük'e tepki

CHP'li Ali Mahir Başarır, bilimsel verilerler İstanbul ekonomik durumunu paylaşan İPA'nın başkanı Buğra Gökçe'yi 'paralel' yapıp kurmakla suçlayıp 'İşte böyle paketlerler' diyen Cem Küçük'e tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İmamoğlu, dört gündür gözaltında. Toplam gözaltı sayısı 92 oldu.

Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Buğra Gökçe de var.

AKP yandaşı Cem Küçük, bilimsel metotlarla İstanbul'daki ekonomik verilerin AKP'nin verileri ile uyuşmaması nedeniyle Gökçe'yi 'paralel yapı' kurmakla suçladı. Küçük, "Öyle devletin verdiği rakamların dışında kendinize ait paralel hukuk kurarsanız ya da paralel açıklama yaparsanız böyle paketlenirsiniz" ifadelerini sarf etti.

Halk TV'de Serhan Asker'in Görkemli Hatıralar programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Küçük'ün ifadelerine tepki gösterdi. Başarır şöyle konuştu:

  • "Bakın Cem Küçük ne demiş? İPA'nın başında Buğra Gökçe var. Çok değerli bir arkadaşımız. İstanbul Planlama Ajansı çok önemli verileri bizlerle paylaşıyor. Biz bunları mecliste kullanıyoruz. İşsizlik oranları, enflasyon oranları, pahalılık oranları, her şeyi bakın. Sen demiş devletin verdiği televizyonda söylediği istatistiklere karşı istatistik yaparsan, devletin istatistiklerini kabul etmezsen işte seni böyle paketlerler demiş. Kim demiş bunu? Cem Küçük demiş. Aynen bu dili kullanmış.
  • Biliyor musunuz onların korumalarının olduğunu? Onların korumalarının olduğunu biliyor musunuz? Benim kırmızı plakam varsa Engin Altay Başkanım bilir. Grup Başkanvekilinin Benim korumam yok. Olmasın bak başka bir şey söylüyorum ama onların niye koruması var?"

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi