Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Süper Kupa Finali Arabistan’da Oynanacakmış! Yok Canım…

Geçen gün Beşiktaş tribünlerince protesto edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, vaziyete fena şekilde içerlemiş ve bu protestolardan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi sorumlu tutarak stadı terk etmişti.

Protesto taraftarın demokratik hakkıdır. O stadı terk etmek de sayın Büyükekşi’nin en doğal hakkıdır elbette.

Ancak görünen o ki geçtiğimiz günden daha büyük bir eleştiri fırtınasıyla karşı karşıya kalacak TFF Başkanı Büyükekşi. Nedeni de ortaya atılan bir iddia.

mehmet-buyukeksi.jpg
Beşiktaş-Lugano maçında siyah-beyazlılar Mehmet Büyükekşi'yi protesto etmişti.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa Finali'nde karşı karşıya gelecek. Kurallar gereği, dünyanın en önemli derbilerinden biri olarak kabul edilen bu iki takımın maçı, tarafsız bir sahada oynanacak.

Buraya kadar her şey normal. Anormal olan kısmı buradan sonra başlıyor .

İddia odur ki... (ki bu ülkede bir iddia konuşulmaya başlanmışsa o iddia eninde sonunda bir gerçek olarak karşımıza çıkar. O şayianın ortaya atılma nedeni de toplumun tepkisinin boyutunu ölçmek ve durumu yavaş yavaş normalleştirmeye çalıştırmaktır.)

Ne diyorduk? İddia o dur ki, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı Suudi Arabistan’da oynanacakmış!! Yok canım.

Cumhuriyetin 100.yılını kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde bu iki Cumhuriyet takımı kalkacak Arabistan’a gidecek ve Türkiye’de hiç başka stat yokmuş gibi maçı Kral Fahri hazretlerinin stadında oynayacak? Sebep? Büyükekşi öyle istiyormuş….

Türk futbolunun yaşadığı hiçbir soruna çözüm bulamamış, kulüpleri borç batağından kurtaramamış , gittiği statlarda protesto edilen sayın başkanımız 'Gelin bu maçı yurtdışında oynayın' demiş, adres olarak da Suudi Arabistan’ı göstermiş. Neden Arabistan?

Peki sayın başkana soruyorum. Bu ülkenin futbolseverlerini, bu iki takımın taraftarlarını bu maça nasıl götürmeyi düşünüyorsunuz?

60 bin kişilik Kral Fahd Stadyumu'na nasıl seyirci getireceksiniz?

super-kupa.jpeg

Bu iki takım, yani Galatasaray ve Fenerbahçe, bu maçı Suudi Arabistan’da oynamak ister mi sanıyorsunuz? Hiç sanmıyorum.

Bu maç, bu ülkenin hangi stadında oynanırsa oynansın full çekecek bir maç. Hangi şehirde oynanırsa oynansın o şehre katkısı olacak bir maç.

Sizin Arap ülkeleri ile ilişkiniz bizi ilgilendirmez ama siz bu maçı sırf mevcut iktidarın bu ülkelerle ilişkisi hasebiyle Suudi Arabistan’da oynanmasını isterseniz gelebilecek eleştirileri de göze almışsınız demektir.

Sonra dönüp bir kulüp başkanını suçlamayın “Sizin yüzünüzden protesto ediliyorum” diye.

Siz bu ülke ve ülke futbolu adına ille de hayırlı bir yapacaksınız, bu maçı depremden etkilenen illerimizden birinde oynatın mesela. Stadı hasar görmemiş statlar var depremden etkilenmiş illerde.

Böyle bir karar ekonomik açıdan o şehre büyük katkı sağlayacağı gibi, moral motivasyonu açısından da o ve civar şehirlerde yaşayan ülke insanlarına da büyük fayda sağlar.

İki takımın da buna itirazı olacağını sanmadığım gibi size de şahane bir artı kazandırır diye düşünüyorum. Benden söylemesi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi