Kaftancıoğlu Yerine Gelecek İsim İçin Kılıçdaroğlu’na Direndi

Yerel seçimlere yaklaşık 6 ay gibi kısa bir süre kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin il kongreleri ise devam ediyor.

Geçen pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantının ana gündem maddesi tabii ki İstanbul'un yeni İl Başkanı'nın kim olacağı konusuydu.

Toplantıya 39 ilçe başkanı katıldı.

Bu başkanların yarıdan fazlası mağlubiyetle sonuçlanan 28 Mayıs seçimlerinde ilçe başkanı olmayan isimlerden oluşuyordu.

Ancak buna rağmen toplantının bir diğer gündem maddesi seçimin neden kaybedildiğine dair değerlendirmelerdi.

Toplantıya katılan isimlerden aldığım bilgiye göre toplantıda neredeyse ilçe başkanlarının tamamı söz aldı ve seçim yenilgisine yönelik bazı eleştiriler sunuldu. Ayrıca ilçe başkanları CHP İstanbul İl Başkanlığı için kafalarındaki isimleri söylemeseler bile bir profil tarifinde bulundular.

Toplantıdan aldığım bir diğer bilgi ise Kılıçdaroğlu'nun İstanbul il başkanlığı için Cemal Canpolat ve CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin üzerinde durduğu. Ancak Kaftancıoğlu'nun toplantıda bu iki isme de kesin bir dille itiraz ettiği iddia ediliyor. Hatırlamakta yarar var. 2018 yılında Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğlu il başkanlığı için yarışmış 325 delegenin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu, Canpolat'ı devirmişti. Şimdi yerine geçmesine karşı çıktığı yönündeki iddialar asılsız olmayabilir.

Kaftancıoğlu'nun il başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar'ı önerdiği de toplantıda konuşulduğu iddia edilen başka bir konu.

Bu iddiayı Kaftancıoğlu cephesine sordum. Ancak kesin bir dille yalanlandı. Kaftancıoğlu'na çok yakın bir isim, "Genel başkanımız il başkanlığı için bir profil tarifi yaptı. Ancak isim konuşulmadı. Genel başkanın işaret edeceği bir isme Canan Hanım itiraz etmez" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyhan Avşar Arşivi