Hegemon Tek Adam
AKP’lileri bile bezdirdi

Dün yazdım; hayretler içindeyim, acayip bi durum dedim… Erdoğan Meclis oturumuna katılmayan kaytaran milletvekillerine; ‘bu millet size maaş veriyor, bu millet size hakkını helal etmez’ diye bağırmıştı.

Daha sonra öğrendim ki; aynı günkü Meclis toplantısına yine katılmamışlar. Birinci yoklamada 200 milletvekili bulunamadığı için oturum açılamamış. İkinci yoklamaya baskıyla çağrılan milletvekillerinin katılımıyla kıl payı çoğunluk sağlanarak görüşmeler başlamış.

Erdoğan’ın canlı yayında fırçalaması acayip bi durum…

Fırçayı yiyen milletvekillerinin alkışlaması daha acayip bi durum…

Fırçayı alkışlayan milletvekillerinin buna rağmen iki saat sonraki oturuma katılmamaları çok daha acayip bir durum…

Demek ki onlar bile bezmiş. Buyruk almaktan yorulmuşlar. El kaldırıp indiren rolünü oynamaktan sıkılmışlar. Fikirlerinin sorulmamasından rahatsızlar. Milletvekili olmuşlar ama milletin vekili olamamaktan şikayetçiler. İllerine, ilçelerine, köylerine, mahallelerine gidince yeni rejime sahip çıkamamanın sıkıntısını yaşıyorlar. Pazarda, çarşıda halkla yüz yüze gelince pahalılığa gerekçe bulamamanın ızdırabı içindeler. Söyleyecek söz bulamamanın mahcubiyeti altında eziliyorlar.

Tepkilerini Meclis’e gitmemekle gösteriyorlar ama buyurgan Tek Adam’dan da korkuyorlar. Tek Adam hegemonyasının başlarına ne dert açacağını bilemedikleri için susuyorlar.

Tek Adam TRT ekranlarına çıktı. Ekonomiyi iyi bildiğini, yaptığının doğru olduğunu, dünyanın yanlış yaptığını söyledi. Enflasyonun baz etkisi nedeniyle yüzde 64’e inmesiyle övündü.

Enflasyonu yüzde 16’dan TÜİK rakamıyla yüzde 84’e çıkaran kim?

İstanbul Ticaret Odası geçen gün yıllık enflasyonunu yüzde 79.6 açıkladı. Zincir marketlere gidin, gıda ürünleri hariç neye elinizi atsanız yüzde 25 yüzde 30 yüzde 35 indirim var.

Baskıyla tabii… Buna rağmen İstanbul’da aylık artış yüzde 5,9…

Avrupa ülkelerinde fiyatlar bir yıldaki bu kadar artıyor, bizde bir ayda. Rakamlar ortada ama Tek Adam ekonomist olduğunu, yaptığının doğru olduğunu savunuyor.

AKP’li milletvekilleri nasıl sokağa çıksın ki...

Sokağa çıksalar halka ne diyecekler? Rusya-Ukrayna savaşı bahanesi de bitti. Enerji fiyatları geriledi. Savaş öncesinin altına döndü.

Domates neden 40 lira, sivri biber 55 lira, patlıcan 39 lira…

Herhalde zincir marketler yüzünden değil. Bir ara onlar yüzünden hayat pahalı demişlerdi; tutmadı.

Çünkü semt pazarında da fiyatlar aynıydı.

Bu durumda AKP’li vekil olsanız ne yaparsınız?

27. dönem AKP milletvekilleri çok şanssız. Tek Adam rejimi yüzünden vekilliklerini yaşayamadılar. Beş yılları defans yapmakla geçti. Gerekçe bulmakla, hayat çok pahalı, geçinemiyoruz diyenlere haklısınız ama demekle geçti…

Onlar da insan. Bezdiler valla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi