Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Ferrariler Galeride Bekler Kimsenin Ayağına Gitmez

Hafta içi Bayern Münih karşısında 70 dakika fırtına gibi esip, sahadan 3-1 mağlup ayrılan Galatasaray, Trendyol süper ligin 10'uncu haftasında Rize seferine çıktı. Hem mental, hem de fiziksel olarak yorgun olan Galatasaray, rakibi karşısında kötü oynadı evvela bunu söyleyelim. Ama “yine kazandı”

Maça, ev sahibi Çaykur Rizespor iyi başladı. Galatasaray’ın orta sahadaki pas trafiğine engel oldu. Bu da Icardi’ye o her maç giden “gollük pasların” ulaşmasına engel oldu. Yani bundan da şu çıktı ki, Galatasaray’da Icardi topla BULUŞTURULAMAZSA golü bulmak zor. Icardı de nereye kadar? Her maçı ICARDI’nin üzerine kurduğunuz oyun planı ile oynarsanız, bazı takımlar bu oyunu oynamanıza izin vermez. Bu maçta da böyle oldu. Icardi, aradığı, beklediği topları alamadığı için, Galatasaray ilk yarıda golü bulamadı.

Oyuna “geç müdahale etmekle" eleştirilen Okan hoca, bu maçta oyuna “daha erken” sayılabilecek bir anda müdahale etti ve golü de Sergio Oliviera ile buldu. Yani DOĞRU HAMLE “gol” getirdi.

Bütün hafta varını yoğunu Bayern Münih maçına ayırmış olan Galatasaray-Rize maçında sahaya futbol adına çok bir şey koymamış olsa da, ligin 4 te biri geride kalırken,kazandığı maç sayıısnı 9 a yükseltti.

Geride kalan 10 haftanın 9 haftasında maç kazanan, 1 beraberlik alan Galatasaray, lige olan konsantrasyonunu biraz artırmalı. Şampiyonlar ligi iyi hoş güzel de, her şampiyonlar ligi maçından sonra ortaya konulan kötü/ vasat futbol, ilerleyen haftalarda, Galatasaray’ın başına iş açabilir.

Divan Kurulundan Yönetime Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Gelelim şu Suudi Arabistan’da oynanması kararı alınan Süper Kupa finaline. Geçtiğimiz haftalarda yine bu köşede bu ihtimali yazmış, “aman sakın ha" demiştik. Desek ne olur. TFF bildiğini okudu ve geçen hafta, geçen senenin şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa Finalinin,Suudi Arabistan’da oynanacağını ilan etti. MALUMUN İLANI. Bu ilana ilk altı gün sessiz kalan Galatasaray da ilk tepki, ikinci başkan Metin Öztürk’ten geldi.

Aynen şu ifadeyi kullandı Metin Öztürk:

Ben bu açıklamayı Galatasaray kulübü 2. başkanı olarak değil, Metin Öztürk adına yapıyorum. Finali Samsun’da , Ankara’da Erzurum’da hatta gerekirse Kadıköy’de oynayalım ama Suudi Arabistan’da oynamayalım. GECİKMELİ de olsa bir açıklama geldi. Kurumsal değil tamamen şahsi bir açıklama. Ama bu sadece işin görünen kısmı. Mesele bundan sonra başlayacak gibi görünüyor.

Galatasaray kulübü Divan Kurulu üyeleri, yönetimi olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. İmza yeter sayısına ulaşmak için de gerekli çalışmayı başlattı. Toplar mı, 24 saat içinde toplar. Divan kurulunun kat-i isteği ve talebi odur ki, Galatasaray yönetiminin, bu maçın Suudi Arabistan’da değil, Türkiye’de oynanması için gerekli çağrıları yapması ve karar alması.

Divan kurulu burada bu çağrıyı sadece kendi yönetimine de yapmıyor. Yaşı Cumhuriyetimizle aynı tüm kulüplere, ezeli ve ebedi rakibi Fenerbahçe ve Beşiktaş’a da çağrı yaparak,”gelin bu maçı Türkiye’de oynayalım” diyor.

Şahsi fikrim ve temennim de odur ki, Fenerbahçe’den bu davete olumlu karşılık gelecek ve federasyon bu kararını bir kez daha gözden geçirmek zorunda kalacak. (Ben 'federasyon’ diyorum siz anlayın)

Bir kere daha ben buradan kendi köşemden bir Cumhuriyet kadını olarak rica ediyorum, hatta talep ediyorum.

Cumhuriyet ile yaşıt iki asırlık camianın kupa finalini , Cumhuriyetin kurucu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile “sorunu” olan Arabistan krallarının şeyhlerinin ülkesinde oynatmayın. O iki kulübün Arabistan’dan gelecek 3-5 milyon Euro’ya ihtiyacı yok. Olsa da herşey para değil.

Gelin bu maç, Galatasaray Divan Kurulu'nun da söylediği gibi bu ülke insanını yeniden bir araya getirecek bir başlangıcın maçı olsun.

Arabistan kralı illa dünya derbisi izlemek istiyorsa, bir zahmet kendisi bizzat bizim stada gelsin. İzlesin maçını gitsin. İki güzide kulübü taşımayın Arabistan çöllerine. Ferrariler galeride bekler kimsenin ayağına gitmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi