Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Bakakaldım Giden Derbinin Ardından

Sezonun ilk derbisi İstanbul’da Galatasaray’ın sahasında oynandı. Maçtan önce çoğu spor otoritesinin “Galatasaray rahat kazanır “ tahmini doğru çıktı. Kahin olmaya ya da spor otoritesi olmaya hacet yoktu. Geliyordu gelmekte olan, nitekim geldi.

İlk yarının 5. Dakikasından, son 10 dakikasına kadar oyun, Galatasaray’ın kontrolünde geçti. Aldı, verdi, atladı, zıpladı, golü de “büyük aşkı” İcardi ile buldu. Galatasaray ikinci golü bulamazsa sıkıntı olur diyenler yanıldı zira sabaha kadar değil , pazartesi gününe kadar oynansa, Trabzonspor gol atamazdı. Ama icardi onu da düşünmüştü. 90+3 te alın size ikinci gol dedi , fişi çekti. ( Galatasaray’ın ilk golü öncesinde,Bakasetas’a faul yapıldı lakin hakem, oyuncunun ayağının kırılmamış olması nedeni ile pozisyonu dikkate değer bulmadı, oyna devam dedi,İcardi de düzgün bir vuruşla golünü attı)

Böyle maçları her zaman daha iyi oynayan kazanmaz. Daha çok isteyen kazanır. Daha çok inanan….

Daha coşkulu, daha istekli, daha motive ve tabi ki daha iyi olan Galatasaray, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.


SACHA BOEY LİGİN EN İYİ SAĞ BEKİ

En iyi, en kötü, en başarılı gibi kalıp tamlamaları pek sevmem. Ama aşikar ki, Boey çelik gibi. Ligin en iyi sağ beki olabilir. BEĞENDİM.


Boey evet şahane ama Torreira, Galatasaray’ın yüzde 50 di. Daha da çok BEĞENDİM.

İcardi bildiğiniz gibi. Fazla söze hacet yok. Böyle oyuncu dostlar başına.

Bir alkış da Galatasaray seyircine. Son şampiyonu maçın başından itibaren yalnız bırakmayan şahane bir seyirci vardı stadda. Coşkulu, inanan, sizi de galibiyete inandıran. BEĞENDİM.

TRABZONSPOR NE OYNADI ANLAYAN BERİ GELSİN!

Sahada seyrettiğim takıma iki sezon öncesinin şampiyonu demem. Bu sene şampiyonluğa namzet, zinhar demem. Defans kevgir gibi, orta saha desen evlere şenlik. Yeni transferler Benkoviç ve Kourbelis vasat. Kulübede bir tane maçın kaderini değiştirecek adam yok. BEĞENMEDİM.

Orta sahayı geçemeyen, kendi sahasına hapsolmuş Trabzonspor, bu haliyle ligi ilk 10 içinde bitirir. Aceleye mahal yok. Kimsenin bu takımdan şampiyonluk beklediği de yok zaten.

Geçen sezondan net daha kötü bir kadrosu var Trabzonspor’un. Forveti yok mesela. BEĞENMEDİM.

NE İSA’YA Ne MUSA’YA

Biten büyük maçın ardından, hakeme de iki çift sözüm var müsaadenizle.

İlk yarıdaki gereksiz düdüklerin, sürekli oyunu kesmen, “hocam bizi bir sal”dedirtti.

Öyle faulleri görmezden geldin, öyle sertliklere müsamaha ettin ki, senden cesaret alan oyuncular korkusuzca faul yapmaya başladı.

Art niyetli değilse de, derbi stresini ve ağırlığını kaldıracak bir yönetim gösteremedi FIFA hakemimiz Atilla Karaoğlan. Maçın sonlarına doğru eli kartlarına gittiyse de, (ki arka arkaya çıkardığı sarı kartlardan ben bişey anlamadım ) hiçbir Galatasaraylı oyuncu, hakemi kaale almadı maç boyunca. BEĞENMEDİM.

Son zamanlarda izlediğim en kötü hakem performansıydı. Saçma sapan düdükleri ve kartlarıyla ne İsa’ya yaranabildi,ne Musa’ya.

Bize de bakakalmak düştü giden derbinin ardından. Tebrikler Galatasaray tebrikler Okan Buruk .

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi