Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Açılış Cengiz’den Kapanış Batshuayi’den

Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, zorlu Antalyaspor deplasmanından da kayıpsız döndü. Döndü ama zor döndü.

Fenerbahçe, Bitexen Antalyaspor’u, o ana kadar çok top kaybeden Cengiz Ünder’in ve 90 artı 5’te, oyuna sonradan girenBatshuayi’nin attığı jeneriklik gollerle geçti.

Maçın ilk 30 dakikasında oyuna hakim olan taraf, ev sahibi Antalyaspor’du. Sergen Yalçın’ın takımı müthiş oynadı. Fenerbahçe bu deplasmandan beraberlikle de dönebilirdi. Şanslıydı Fenerbahçe. Şans bile hak edenin yanında olur, o da ayrı konu.

Antalyaspor, Fenerbahçe karşısında ilk 30 dakikada hem baskılı oynadı hem pozisyon buldu.

30. dakikadan sonra oyuna yavaş yavaş ağırlığını koyan Fenerbahçe, aradığı golü 42. dakikada “devre arasında oyundan alınır” dediğim Cengiz Ünder ile buldu. Böyle oyuncular, böyledir işte! Ne zaman, nerede, ne yapacağı belli olmaz. Hakkını teslim edelim; mükemmel bir gol attı Cengiz. Sol ayağıyla, ayak içiyle, “ben kalitenin ta kendisiyim” diyen bir gol attı Cengiz.

Soyunma odasına 1-0 lık üstünlükle giden Fenerbahçe, morali bozulan rakibi karşısında ikinci yarıda da zorlandı aslında.

İkinci yarıda da Fenerbahçe karşısında gayet ne yaptığını bilen, oyun planı olarak Fenerbahçe’den daha iyi bir takım vardı sahada. Skoru belirleyen “sahadaki oyuncu kalitesi” oldu.

60. dakikadan sonra oyuna müdahale eden İsmail Kartal, sahada kaldığı sürece aksayan Tadic’’i ve Cengiz Ünder’i kenara alıp, İrfan Can ve Joshua King’i oyuna dahil etti.

Son 4 haftadır sahada ne yaptığını anlamadığımız Szymanski’nin kötü oyunu bu maçta da devam etti.

Bu maç, Fenerbahçe’nin son zamanlarda oynadığı en zor maç oldu. Artık üçe beşe bakmadan, sadece “kazanmanın” önemli
olduğu haftalara girmiş bulunmaktayız.

O yüzden İsmail hocanın da “ 1-0 olsun bizim olsun” “kötü oynasak
da kazanmak önemli” demesi çok da anormal bir durum değil.

Bu maçı da kazanarak yeniden liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, ezeli ve ebedi rakibiyle zirvede tek başına yarışına devam ediyor.

Bu maçla ilgili son yorumumu da Antalyaspor’un sahasının zeminiyle ilgili olarak yapayım. Bu ne rezillik! Tarla desem tarla değil, süper lig sahası desem, o hiç değil. Bakın bu ayıp! Gerçekten ayıp.

Süper ligde mücadele eden bir şehir takımının sahası, zemini böyle olmamalı. Tez çözüm bulunmalı. Bırakın futbol kalitesini etkilemesini, bir oyuncunun, hatta hakemin dahi böyle bir zeminde sakatlanmaması, şanstan başka hiçbir şey değil.

Artık spor bakanlığı mı el atar, Antalyaspor kulübü bizzat kendisi mi çözüm bulur bilmiyorum ama,birinin başına bir hal gelmeden bu zemine bir çare bulunsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi