Zonguldak'ta Alarm Seviyesi Yükseltildi, Valilikten Uyarı Geldi: Dışarı Çıkmayın!

Zonguldak'ta fırtına hayatı felç etti. Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle Kamerun bandıralı yük gemisi ortadan ikiye bölündü. Gemi 2 parça halinde kıyıya vurdu. Öte yandan Kentte yarın okullar tatil edildi, valilik "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu. Ereğki K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumu ise yükselen su seviyesi nedeniyle boşaltıldı

Zonguldak'ta fırtına hayatı durdurdu. Yük gemisi dalgalar nedeniyle ortadan ikiye parçalandı, 13 mürettabat kurtarıldı. Kentte yarın okullar 1 günlüğüne tatil edildi, Valilik dışarı çıkmayın uyarısında bulundu. Ereğli'de bulunan bir cezaevi ise boşaltıldı. İşte alarm seviyesinin yükseltildiği Zonguldak'la ilgili detaylar...

GEMİ 2 PARÇAYA BÖLÜNDÜ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle sürüklenen yük gemisi, karaya oturdu. Karaya oturan Kamerun bandıralı yük gemisi, büyük dalgalar sebebiyle ortadan iki parçalandı. Gemi 2 parça halinde kıyıya vurdu. Gemide bulunan 13 mürettebat AFAD, Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri tarafından sağ şekilde gemiden tahliye edildi. Geminin 2 parçası da halatlarla kıyıya bağlandı.

zonguldakta-saganak-ve-firtina-agaclar-devrildi-gemi-karaya-oturdu-3-7386-dhaphoto2.jpg

zonguldakta-saganak-ve-firtina-agaclar-devrildi-gemi-karaya-oturdu-2-2755-dhaphoto4.jpg

VALİLİKTEN DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI

Zonguldak Valiliği yaptığı açıklamada kentte yaşayanları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Valilik yaptığı açıklamada, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre; ilimiz ve bölgemizde kuvvetli sağanak yağış ile birlikte devam eden ve gece geç saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği beklenen tam fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve benzeri olumsuzluklarla karşı karşıya kalınmaması amacıyla, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, zaruri olmadıkça dışarıya ve trafiğe çıkılmaması önem arz etmektedir” denildi.

f30fd08769add6d8be44b2f6eca1b6eb.jpg

CEZAEVİ BOŞALTILDI

Zonguldak'taki Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle hükümlülerin başka infaz kurumlarına nakledildiğini duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paylaşımında "Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle su seviyesi yükseldiğinden, cezaevinde barındırılan hükümlüleri güvenlik nedeniyle yakın kurumlara naklediyoruz. Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilen 39 hükümlünün şu an için bir güvenlik problemi bulunmamaktadır" dedi.

51314f93a4dcfd53f8822270dd9314c1.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :