Zirai don üreticiyi vurdu: Umutlar buz tuttu

Zirai don üreticiyi vurdu: Umutlar buz tuttu
Türkiye'nin çeşitli noktalarında zirai don yaşandı. Üretici ise tarım ürünlerinin zarar görmesinden şikayetçi. CHP'li Ağbaba sosyal medya hesabından kayısı üreticisi bir çiftçinin durumunu gösteren bir video paylaştı.

Son dönemde Türkiye'nin farklı bölgelerinde art arda yaşanan zirai don afeti tarım alanlarında ciddi hasar yarattı. Uzmanlar, don felaketinin bilançosunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade ediyor.

EMEK ZİYAN OLDU

Üretici ise tarım ürünlerinin zarar görmesinden şikayetçi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yetkililere çağrıda bulundu. Ağbaba'nın paylaşımında, "Emek ziyan oldu, umutlar buz tuttu! Çiftçinin borçla aldığı mazotla, gübreyle, ilaçla adeta çocuğu gibi baktığı kayısıyı don vurdu! Bu kayısı sadece bir meyve değil; bu çiftçinin geçim kaynağı, çocuğun okul parası, gencin çeyiz parası, ailenin umududur! Devlet acilen harekete geçmeli ve zaten zor durumda olan çiftçimizin yanında durmalıdır!" ifadeleri yer aldı.

GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Videoda göz yaşlarına hakim olamayan çiftçi bir kadın, "Şuna bak. Çocuk okut, evlendir. Git ilacı, gübreyi borçla al. Mazotu borçla al" dedi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi