Zincir marketlerden KDV indirimine 'Ali Cengiz oyunu'

Zincir marketlerden KDV indirimine 'Ali Cengiz oyunu'
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 12 Şubat'ta yaptığı açıklamasında, temel gıda ürünlerindeki KDV'nin, yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini söyledi. Fakat A101, BİM, ŞOK ve MİGROS marketlerinin, bu indirimi fiyatlarına yansıtmadığı etiketlerden anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Şubat'ta açıkladığı temel gıda ürünlerindeki Katma Değer Vergisi'nin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e indirilme kararı, market raflarına yansımadı.

Sosyal medyada vatandaşlar, zincir marketlerin KDV indirimini fiyatlara uygulamıyor olmasını eleştirirken, hedef gösteren haberler ise iktidara yakın yayın organlarında da yer buldu.

TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, dün akşamki yayınında, marketlerin, 11 Şubat'taki fiyatlarına 12 Şubat'ta 7 TL zam yaptığını söylerken A101, ŞOK, BİM ve MİGROS gibi marketlerin, KDV indiriminin ardından uygulanan fiyatların aslında ''Bindirme'' olduğunu söyledi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen karikatür dergisi Misvak'ın da paylaştığı videoya, sosyal medyada birçok kullanıcı tepki gösterdi.

Sosyal medyadaki başka bir kullanıcı ise ŞOK marketten KDV indirimi öncesi ve sonrası yaptığı alışverişin fişlerini paylaşarak iki fiyat arasında bir değişiklik olmadığına dikkat çekti.