Zehirlenme Tehlikesi Olan Köpeğe Sezaryen Yapıldı

Hatay'da doğum sıkıntısı yaşayan bir köpeğin yardımına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğdu, sadece 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.

Operasyonu gerçekleştiren HAYTAP Genel Sekreteri Veteriner Hekim Ali Laçinbala, köpeğin zamanında kısırlaştırılmadığını ve bu nedenle gebe kaldığını belirtti. Bir yavrunun doğum kanalında sıkışarak hem annenin hem de diğer yavruların zehirlenmesine sebep olduğunu ifade etti. Laçinbala, operasyonun 2 saat sürdüğünü ve annenin yoğun bakım ünitesinde müşahede altında tutulacağını açıkladı.

Bu olayın ardından HAYTAP, Hatay'da deprem merkezlerinden birinde bir yıl boyunca tedavi ve beslenme odaklı bir çalışma projesi başlatacaklarını duyurdu. Bu proje kapsamında 1500 uyuz tedavisi, 450 ortopedik operasyon ve 500 kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirilecek. Bu çabalarla, hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara ikinci bir şans sağlamak hedefleniyor.

Kaynak:DHA

Etiketler :