Yurt dışındaki Sedat Peker dahil 63 kişiye 'organize suç örgütü' operasyonu

Yurt dışında yaşayan ve sahte evrakla isim değiştirdiği bilinen Sedat Peker için İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. 63 şüpheli gözaltına alındı. Peker'in Beykoz'daki villasına polis arama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Sedat Peker'in de elebaşı olduğu belirtilen 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay'da eş zamanlı olarak 121 adrese yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonun İstanbul ayağında ise 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul Emniyeti'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sedat Peker suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadesi kullanıldı. 

Peker'in villasında polis araması

Yurt dışındaki Peker'in Beykoz'daki villasına da sabah saatlerinde polis geldi. Ekipler villaya giderek arama başlattı. Villadaki araçlarda da arama yapıldı.

İstanbul Emniyeti'nden açıklama

Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sedat Peker liderliğindeki suç örgütünün deşifresi ve eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi tespit edilmiştir. Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır."

"Son aşamaya gelindi"

Villadaki arama ile ilgili konuşan Sedat Peker’in avukatı Kemal Levent, “Alınan arama kararlarına istinaden memur arkadaşlar evde aramalar yapıyorlar. Evin büyük olmasından kaynaklı detaylı arama yapılmasına istinaden süreç bu kadar uzadı. Son aşamaya gelindi. Evde de herhangi bir suç aleti, suça istinaden herhangi bir olgu, bulgu delil veya bir unsur bulunamadı. Şu anda tutanaklar tanzim ediliyor. Birazdan da arama sonlandırılacak. Şu anda bu aşamadayız. Haberlerde oluşabilecek “suç unsuru elde edildi” şeklinde kısmen haberler de geliyor. Bu konularda hassasiyet gösterilmesini de talep ediyoruz. Onun dışında herhangi bir şey yok. Suçlamaların mahiyeti içeriden görevli arkadaşlardan aldığımız kadarıyla yaralama, gasp, yağma, ve benzeri suçlamalar ama bunlarla ilgili herhangi bir şey yok. Zaten Sedat bey de bir buçuk yıldan beri yurt dışında. Burada eşi ve çocukları ikamet ediyor” dedi.

Operasyon kararının ardından Sedat Peker ile görüşmediğini ifade eden Levent, “Görüşmemiz mümkün olmadı. Tabii ki kısıtlı bir süreç içerisinde bu olaylar gelişti. Onun akabinde biz de tabii aramalara eşlik etmek amacıyla geldik. Akabinde mevcut durumlarla ilgili değerlendirmeler yapılacaktır” diye konuştu. 

Sedat Peker‘in hangi ülkede olduğu sorusuyla ilgili olarak Levent, “Şu anla onunla ilgili hani sağlıklı bir bilgim olmadığından dolayı bir bilgi vermemem doğru olur. Evde hiç gözaltı falan herhangi bir şey yok. Evde zaten eşi ve çocuklarıyla Özge Hanım yaşıyor. Onun dışında evde bir buçuk yıldan beri Sedat bey de yok. Adreste de yok. Ondan dolayı da normal bir ailevi durum var. 2008, 2009 yılında açılan bir soruşturma dosyasına istinaden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda mevcut olan dosyaya istinaden arama kararı çıkartıldı. Ona istinaden işlemler yapılıyor. Yani yurt dışına çıkmadan, o sıralara denk geliyor” dedi.

Levent, Peker’in yurt dışından getirilme ihtimaline ilişkin ise “Şimdi dosyada gizlilik karar olduğundan dolayı bununla ilgili de tam sağlıklı bir bilgimiz yok. Ona istinaden kesin bir bilgi olmadan da bir söylem doğru olmaz” dedi.

 

Etiketler :