YSK'DA SKANDAL!

YSK'DA SKANDAL!
YSK’nın, seçim yasaklarıyla ilgili 3 Mart 2015’te yayınladığı 291 sayılı kararında atıfta bulunduğu yönetmeliğin yürürlükten kaldırıldığı ortaya çıktı.Böylelikle olmayan yönetmelikle karar çıkardı.YSK, seçim...

YSK’nın, seçim yasaklarıyla ilgili 3 Mart 2015’te yayınladığı 291 sayılı kararında atıfta bulunduğu yönetmeliğin yürürlükten kaldırıldığı ortaya çıktı.

Böylelikle olmayan yönetmelikle karar çıkardı.

YSK, seçim döneminde ekranlarda gösterilecek “siyasi reklamları” düzenleyen kararında, “Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkelere ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik” için atıfta bulunuldu ve reklamların buna uygun olması gerektiği hükme bağlandı. Ancak YSK’nın atıfta bulunduğu bu yönetmeliğin, 10 Ocak 2015’te, Resmi Gazete’de yayınlanan bir başka yönetmelik ile yürürlükten kaldırıldığı belirlendi.

KEDİLİ REKLAM

TRT de, CHP’nin “kedili reklamını” veto ederken aynı şekilde yürürlükten kaldırılan yönetmeliği gerekçe göstermişti. Skandalı ortaya çıkaran RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Süleyman Demirkan, şunları söyledi:

CHP

“Bu tam anlamıyla büyük bir skandaldır. YSK gibi güven duyulması gereken bir kurum, böyle bir hataya nasıl imza atabilir, anlamış değiliz. Seçim güvenliği başta olmak üzere, seçim yasaklarına dair kararların da adalet içerisinde vermesi gerektiğine inandığımız YSK’nın, bu skandala yönelik doyurucu bir açıklama yapması gerekmektedir.”