Yok böyle gözaltı şekli! Murat Ongun'un avukatı gözaltı için polislere konum attı: Sen gelme biz alalım!
Özel haber / halktv.com.tr
19 Mart'ta yapılan İmamoğlu operasyonlarının rüzgarı dinmedi. Bugün sabahın erken saatlerinde İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un avukatı Serkan Günel ve Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun avukatı olan Mehmet Pehlivan'ın avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu da gözaltına alındı.
İmamoğlu dosyasına gözaltı furyası: Avukatının avukatı da gözaltına alındı
TRAJİKOMİK GÖZALTI
Ülkeyi ekonomik olarak adeta yangın yerine çeviren İmamoğlu operasyonlarında bu sabah yapılan gözaltılar sırasında trajikomik bir gözaltı da yaşandı.
Murat Ongun’un avukatı Serkan Günel’i gözaltına almak isteyen polisler, babasının evine gitti. Polisler evde Günel’i bulamayınca telefonla ulaştılar ve Günel “Ben Vatan’a gelebilirim” dedi. Ancak polislerin gözaltı kararı var demesi üzerine polislere kendisini gözaltına almaya gelmeleri için konum gönderdi. Günel polislere attığı konum sonrası konuma giden polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
"AVUKATIN AVUKATI DA GÖZALTINA ALINIYOR"
Avukat Turan Taşkın Özer, sosyal medya hesabından gözaltı furyasında İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın avukatı olan Yiğit Gökçehan Koçoğlu'nun gözaltına alındığını şu ifadelerle duyurdu:
"Kumpas soruşturmasında bu kez de Murat Ongun’un avukatları,
Av. Serkan Günel ve Av. Yiğit Akalın gözaltına alındılar.
Ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın gözaltına alındığında avukatlığını yapan Yiğit Gökçehan Koçoğlu da gözaltı listesinde.
Yani Ekrem İmamoğlu’nun avukatının avukatı da gözaltına alınıyor.
Savunma yapmak, avukatlık görevini en iyi şekilde yapmak suç değildir. Bunu savcılık makamına hatırlatalım. Kumpas operasyonunda eller boş kalıp baskı artınca nereye gideceklerini şaşırdılar.
Hukuk dediğimiz şey böyle bir şey değil. Benden savcılık makamına bir hukukçu önermesi olsun."
"GERÇEKLER ER YA DA GEÇ ORTAYA ÇIKAR"
Murat Ongun'un avukatı Serkan Günel de gözaltına alındığını sosyal medya paylaşımı ile duyurdu:
"İBB’ye yönelik operasyonda Murat Ongun’un müdafii olarak başladığım süreçte şu anda gözaltına alınıyorum! Savunma susturulamaz! Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar!" açıklamasını yaptı.

