YÖK Başkanı Erol Özvar Asansörde Ölen Zeren Ertaş'ı Değil Filistinli Öğrenciyi Paylaştı: Tepki Yağdı!

YÖK Başkanı Erol Özvar Asansörde Ölen Zeren Ertaş'ı Değil Filistinli Öğrenciyi Paylaştı: Tepki Yağdı!
YÖK Başkanı Prof. ​Dr. Erol Özvar, eski bir Filistinli öğrenci için sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş için mesaj paylaşmayan Özvar'a tepki yağdı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş isimli öğrenci hayatı kaybetti.

YÖK Başkanı Prof. ​Dr. Erol Özvar, KYK yurdunda yaşanan asansör faciasıyla ilgili tek bir mesaj yayınlamadı.

Zeren Ertaş'ın acılı ailesine baş sağlığı bile dilemeyen Özvar'ın sosyal medya hesabından Filistinli eski bir öğrenciyi paylaşması tepkiyle karşılandı.

YÖK Başkanı Özvar, Filistinli eski öğrencinin fotoğrafını paylaşarak, "Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlayıp geçtiğimiz yaz stajını Yükseköğretim Kurulumuzda yapan Filistinli sevgili öğrencimiz Nour Alsaqqa şimdi ailesinin yanında Gazze’de halkına destek oluyor" diye yazdı.

Filistinli öğrenciye "Güzel ve cesur kızım asla umudunu kaybetme, yine güleceğiz" diye seslenen YÖK Başkanı, "İyi bir iletişimci olacağına emin olduğumuz Nour ilk mesleki deneyimini ne yazık ki Gazze’de yaşıyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla Filistin Halkının sesini dünyaya duyurmaya çalışan Nour’a destek olmak için onun bir paylaşımını aktarıyorum" mesajıyla bir de video paylaştı.

Özvar'ın bu paylaşımı sosyal medyada eleştirildi.

Filistinli öğrenciye "Yine güleceğiz" diye seslenen YÖK Başkanı'na, asansör faciasında öldüğü için bir daha gülemeyecek olan Zeren ile ilgili mesaj paylaşmadığı nedeniyle tepki yağdı.

Etiketler :