Yıldırım'dan Topbaş ve Gökçek'i şoke eden çıkış

Yıldırım'dan Topbaş ve Gökçek'i şoke eden çıkış
Binali Yıldırım, görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin, "O belediye başkanları kendi iradeleriyle ayrıldılar. Benim 'seçimi kazanayım ondan sonra ayrılayım' bu İstanbulluya karşı dürüst olmayan bir şey olur. Çocuk oyuncağı mı?" dedi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında seçim propagandası yaptı. Erdoğan tarafından görevden alınan İBB eski Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek'in kendi iradeleriyle görevden ayrıldıklarını savunan Yıldırım, "Benim 'seçimi kazanayım ondan sonra ayrılayım' bu İstanbulluya karşı dürüst olmayan bir şey olur. Çocuk oyuncağı mı? 75 gündür koşturuyoruz. Dünya kadar proje anlatıyoruz. Mücbir sebep olursa, meşru sebep olmadıktan sonra. Hiçbir sebep yokken, seçildikten sonra ayrılma gibi bir fikir benim kafamda yok. Bu işin kararını İstanbul verecek. Biz canla başla verdiğimiz sözle yapmak için çalışacağız." dedi.

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI: İSTANBULLULAR ONU DA DİNLİYOR

Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu ile ilgili "İstanbul'da herhalde 7 mi 10 mu? CHP'nin adayı kendi programını, biz kendi programımızı anlatıyoruz. İstanbullular onu da dinliyor, beni de dinliyor. Sonunda karar verecekler."

"BİNALİ BEY İSTEKSİZ Mİ?"

"Binali Bey isteksiz mi?" sorusuna ise Yıldırım, "Her gün sokakta, gece gündüz yollarda, rüyalarda İstanbul'la yatıp kalkıyoruz, nasıl isteksiz olabiliriz ki... Bu tabiat meselesi. Benim olaylar karşısında herkesin ümit ettiği, beklediği tepkiyi veremiyorum. Benim hanım, Semiha Hanım da bunlar çok şikayetçi. Diyor ki, 'seni hiçbir şey mutlu etmiyor. Bakan oluyorsun, Başbakan oluyorsun, Meclis Başkanı oluyorsun, mutlu olmuyorsun" yanıtını verdi.

Etiketler :