Yılbaşı için 81 ilde 255 bin 804 güvenlik görevlisi çalışacak

Yılbaşı için 81 ilde 255 bin 804 güvenlik görevlisi çalışacak
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, yılbaşı gecesinde halkın huzur ve güvenliği için 255 bin 804 güvenlik görevlisinin ülke genelinde görevlendirildiğini açıkladı

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, yılbaşı gecesinde halkın huzur ve güvenliği için 255 bin 804 güvenlik görevlisinin ülke genelinde görevlendirildiğini açıkladı. İnce, terör, asayiş, trafik konularında en üst seviyede tedbir alındığını kaydetti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında yılbaşı gecesi için alınan önlemleri açıkladı. Bakan Yardımcısı İnce, öngörülen riskler çerçevesinde alınması ve geliştirilmesi gereken tedbirlerin yer aldığı 29 Aralık tarihli genelgenin 81 ile gönderildiğini söyledi. İnce, yılbaşı gecesinin huzurlu ve güvenli geçirilmesi için emniyet, jandarma, sahil güvenlik birimlerinden 41 bin 214 asayiş ve trafik timi, 390'ı helikopter, insansız hava aracı (İHA) ve drone olmak üzere 514 hava aracı, 1101 motosiklet, 519 dedektör köpeği ve ülke genelinde toplam 255 bin 804 kolluk görevlisinin görevlendirildiğini kaydetti. İnce, "İhtiyaç duyulduğunda koordinasyonu sağlamak ve ülke düzeyindeki olayları anlık olarak takip etmek amacıyla Bakanlık merkezinde İller İdaresi Genel Müdürümüz, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Emniyet Genel Müdür yardımcıları ve daire başkanları, Jandarma Genel Komutanlığı'nda komutan yardımcıları ve başkanları yeni yılın ilk ışıklarına kadar bilfiil koordinasyon görevlerine devam edeceklerdir" dedi.

TRAFİK ÖNLEMLERİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen pasaport, kimlik kartı, ehliyet gibi belgelere ilişkin acil talepleri karşılamak üzere gerekli tedbirlerin de alındığını belirten İnce, şunları söyledi:

''Göç İdare Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlıklarımız tarafından görev alanlarıyla ilgili olarak ortaya çıkacak acil müdahale gerektiren talepleri karşılamak üzere planlamalar yapılmış ve bu konuda her türlü tedbir alınmıştır. Trafik önlemleriyle ilgili olarak yılbaşı gecesi oluşacak trafik yükünün hafifletilmesi, trafik akışının düzenlenmesi ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla trafik timlerinin sayısı artırılmıştır. 6 bin 603 trafik timi ve 15 bin 720 trafik personeli görevlendirilmiştir. Yılbaşı kutlamaları ve eğlencelerinin yoğunlaşabileceği alanlarda ve bu alanlara ulaşımı sağlayan güzergahlarda oluşacak trafik yoğunluğunun yönetilmesine ve güvenliğine ilişkin trafik tedbirleri gerekli bir şekilde planlanmıştır."

'PERSONEL SAYISI ARTIRILDI'

Vatandaşların yoğun bulunabileceği yılbaşı etkinliklerinin yapılacağı alanlardaki önlemlere de değinen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, "Meydanlar ve umuma açık eğlence yerleri, AVM veya otobüs ve minibüs durakları gibi alanlarda terör, hırsızlık, kapkaç, taciz gibi yaşanacak her türlü olumsuzluğu önlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, suç ve suç ile mücadele etmek için gerekli görülen yerlerin trafiğe kapatılması, giriş ve çıkışların kontrol altına alınması başta olmak üzere gerekli tüm tedbirlerin planlaması yapılmış ve bu planlama çerçevesinde devriye ve personel sayısı artırılmıştır" diye konuştu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki önlemlere dikkat çeken İnce, "Bu üç büyükşehir başta tüm illerimizde kutlamaların yapılacağı alanlar veya meydanlarda eğlence merkezlerinde, AVM'lerde görünür kolluk personeline ilave olarak çok sayıda sivil kolluk personelinin görevlendirmeleri yapılmış olup, çok sayıda sivil kolluk personeli bu alanlarda görevleri başında olacaktır" dedi.

DHA

Etiketler :