Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım kimdir? Neler yapmıştır? Yeşil öldü mü?

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım kimdir? Neler yapmıştır? Yeşil öldü mü?
Bursaspor tribünlerinde açılan Yeşil pankartları ne anlama geliyor? Yeşil'i yeni kuşaklar tanımıyor ancak 90'lı yıllarda çok sayıdaki faili meçhul cinayetinin tetikçisi olarak biliniyor. Pek çok kişi Mahmut Yıldırım'ın hayatını merak ediyor. Peki Mahmut Yıldırım kimdir? Mahmut Yıldırım öldü mü, yaşıyor mu? Detaylar içeriğimizde...

Susurluk olayından sonra kimliği ortaya çıkan ve esraregiz bir şekilde hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolan Yeşil'den bugüne kadar hiç bilgi alınamadı. Yeşil ve Ahmet Demir kod adıyla tanınan Mahmut Yıldırım, son günlerde tekrardan gündeme geldi. Bir dönemin ünlü istihbaratçılarından olan Yıldırım'ın pek çok faili meçhul cinayetlerinin arkasındaki isim olduğu iddia ediliyor. 27 yıldır kayıp olan ve kendisinden haber alınmayan istihbaratçı hakkında yazılmış pek çok kitap da bulunuyor.

Yeşil, Sakallı, Kırmızı ve Ahmet Demir kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım, 3 Mayıs 1953 senesinde Bingöl'ün Solhan ilçesinin Dincik köyünde dünyaya geldi. Aslen Bingöllü olan Yıldırım, Zaza kökenli bir aileden geliyor.

1974 senesinde Kıbrıs Barış Harekatına katıldı ve daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) çalışmaya başladı.

Dört yıla yakın bir zamanda farklı görevlerde bulunan Yıldırım, bu nedenle farklı isimlerle de tanındı. Operasyonlarda terör örgütü mensubu gibi giyinmiş ve güvelikler tarafından fark edilebilmek için ise yeşil fular takmıştır. Bu nedenle Yeşil kod adını almıştır.

Çeşitli faili meçhuller cinayetlerin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Yıldırım, ülkeyi terk edip Şam'da yaşamaya başladı.

1996 yılında ise Şam'da güvenlik görevlileri tarafından bulundu. O dönemin başbakanı Mesut Yılmaz, Yıldırım'ın öldürüldüğünü açıkladı. Deşifre edildikten sonra sadece MİT'te değil, JİTEM'de bulunduğu da belirlendi.

Mahmut Yıldırım'ın Murat, Nevzat ve Nuray isminde üç çocuğu bulunuyor. Murat Yıldırım ise 2009 senesinde babası hakkında Yeşil- Savaşçı Yeşil isimli kitabı yazdı.