Seçim Tatili Kaç Gün? 1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Mi?

Seçim Tatili Kaç Gün? 1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Mi?
31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. 81 ilde yapılacak olan oylama için sandıklar hazırlanıyor. Seçim sonrası herkes tarafından merak edilen tek soru "1 Nisan tatil olacak mı?" Seçim tatili kaç gün? sorusu oldu. 1 Nisan'ın tatil olup olmayacağı konusunda en çok öğrenciler olumlu cevabı bekliyorlar.

YSK tarafından belirlenmiş olan 31 Mart 2024 Pazar günü milyonlarca kişi oy kullanmaya gidecek. Yerel seçimlerde vatandaşların kullanacağı oylar yeni başkanları belirlemiş olacak. 5 yıl boyunca görevde bulunacak olan büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının ardından köy ve mahalle muhtarları seçilecek. Başkan adayları seçim hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyorlar.

thumbs-b-c-ece384cca60fe06ba55040639de9e1d8.jpg

1 Nisan'da Okullar Tatil Olacak Mı?

1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil olmasını büyük bir istekle bekleyen öğrenciler resmi açıklamayı bekliyorlar. Yapılacak olan duyuru Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenmeye devam ediyor. İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrenimi yapılan okulların ardından üniversitelerin tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Üniversite öğrencilerinin açıklama beklemesinin ardından gözler Yükseköğretim Kurulu'na çevrildi.

thumbs-b-c-72cc7667dbe0d9fed998a9df577f8821.jpg

SEÇİM TATİLİ KAÇ GÜN?

Üniversitelerin tatil olup olmayacağı konusunu bütün üniversitelerin senato kararı üzerinden duyuracağı bekleniyor. Türkiye genelinin seçimden ertesi günü tatil edilip edilmemesi hakkında açıklama gelmesi bekleniyor. Ancak konu hakkında henüz resmi bir açıklama görünmüyor. Yine de 2024 Mayıs seçimleri göz önünde bulundurulduğunda 14 ve 28 Mayıs günleri sonrası okullar tatil edilmişti. O zamanki seçimlerde olduğu gibi 1 Nisan günü okulların tatil edilmesi bekleniyor.