Yenikapı'da 'israf sergisi'nden seslendiler: Yalana, talana, soyguna son

Yenikapı'da 'israf sergisi'nden seslendiler: Yalana, talana, soyguna son
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı üzerine AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce araç, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplandı.

Muhabir: Dilan Alp

Kameraman: Murat Erkmen

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesi söz verdiği AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplama talimatına dair fotoğraflar ilk olarak gece saatlerinde sosyal medyada paylaşıldı.

TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Vatandaşlar vergilerinin nereye gittiğini görmeye Yenikapı'ya gitti.

Halk Tv muhabiri Dilan Alp mikrofonu Fatih Dayanışması'ndan vatandaşlara uzattı. İşte vatandaşın tepkisi:

"Yıllardır ödediğimiz su faturaları, doğalgaz faturaları nereye gitmiş görmek için geldik. Talanı, israfı gördükçe içimiz cız ediyor. Artık İstanbul'u soydurmayacağız.Yalana, talana, hırsızlığa son diyeceğiz."

"Hepimiz israfı görüyoruz, işte belgesi burada. Fatih Dayanışması olarak cebimizden giden paranın nereye harcandığını denetlemeye geldik. Hizmet amaçlı kullanan da vardır ama kayıp araçlar var. Bunlar hangi fahiş fiyatlarla kiralandılar? Kimlere peşkeş çektiler? Hangi makamlar bunları özel işleri için kullanılıyor? Bunlar ortaya çıkacak. Bizim itirazımız halkın parasının talan edilmesine!"

"20 yıl İETT'de çalıştım. Çok büyük zorluklarla çalıştık 20 yıl o yüzden merak ettim geldim. Biz orada sefalet çekerken birileri sefa sürmüş. Sabah trafiğin az olduğunu görünce soluğu burada aldım. İstanbul'un trafiğini bu kadar araç oluşturuyormuş. Trafik bile rahatladı, İmamoğlu'na çok teşekkür ediyorum."

İlgili Haberler
Etiketler :