Yeniden Refah'tan 'erken seçim' çıkışı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye'nin erken seçimle karşı karşıya olduğunu belirtirken, bu kararın sürpriz bir şekilde geleceğini öne sürdü.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda erken seçim yaşaması olasılığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

30 Ağustos'ta Samsun’un İlkadım ilçesindeki Kıran Mahallesi'nde düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda konuşan Kılıç, “Türkiye muhtemelen 2025 yılının sonbaharıyla 2026 yılının ilkbaharı arasında bir erken seçime gitmek durumunda kalabilir. Erken seçim kapıda desek yanılmış olmayız” dedi.

Kılıç, erken seçim kararının sürpriz bir şekilde iktidar ortakları tarafından alınabileceğini belirtirken, muhalefet partileri olarak böyle bir durumda destek vereceklerini ifade etti.

Kılıç, “Ansızın bir karar alacaklar, 3 ay içinde sandığı önümüze koyacaklar. O halde bizim o günlere hazır olmamız lazım” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-09-01-at-16-43-40-4.jpeg

"CUMHURBAŞKANIMIZA SAYGIMIZI HER VESİLEYLE SÖYLEDİK"

Kılıç, "Biz, devletimizin başı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza devlet büyüğü olarak saygı duyduğumuzu her zeminde her vesileyle ifade ettik. AK Parti veya başka bir partiyle bizim kavgamız yoktur. Devlet büyüklerimize de laf söylemeyiz, söyletmeyiz. Devletin yanlış giden işlerini söylemek, boynumuzun borcudur. Millete doğruları anlatmak, boynumuzun borcudur. Doğruya doğru, yanlışa yanlış. Siyasetimizin özü budur. Doğruya doğru denilmesinden rahatsızlık duymayanların, yanlışa yanlış dememizden de rahatsızlık duymamaları lazım” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-01-at-16-43-40.jpeg​​​​​​​

"TARIMDA DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ"

Konuşmasında Türkiye'nin ekonomik durumuna değinen Kılıç, “Türkiye’nin ekonomik koşulları iyi değil. Maalesef piyasa durgun. Deyim yerindeyse hizmetler ve yemek sektörleri dışında yaprak kımıldamıyor. Geçen sene limon dalında 1 liraydı, Mersin’de Hatay’da toplayana bedavaydı. Bu yıl 1 tane limon 10 lira. Böyle bir plansızlık, gayretsizlik ve şuursuzluk olmaz. Türkiye son 8-10 yılda maalesef tarımda direksiyon hakimiyetini tamamen kaybetti. Tarım Bakanı sağa sola bakmasın, biraz da köylüye baksın. Uluslararası kartellerin gözünün içine bakmakla tarım bakanlığı yapılmaz. Tarım Bakanının bakması gereken köylünün gözünün içidir” dedi.

​​​​​​​whatsapp-image-2024-09-01-at-16-43-40-5.jpeg​​​​​​​

"İKTİDARIN BU PARTİYE İHTİYACI VAR"

Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye’nin mevcut siyasi yapısının tek gerçek alternatifi olduğunu savunan Kılıç, partilerinin hem iktidar hem de muhalefet olarak Türkiye’nin ihtiyacı olan bir alternatif sunduğunu ifade etti.

Kılıç, “Bugünkü siyasi iktidarın, iktidarıyla, muhalefetiyle Türk siyasetinin tek gerçek alternatif partisi, Yeniden Refah Partisi’dir. Umudun adresi, sistemin anahtarı Yeniden Refah Partisi’dir. Söylemleri ve eylemleri farklı olan, çözüm önerileri ve çıkış yolları farklı olan tek siyasi partiyiz. İktidar olarak da Türkiye’nin bu partiye ihtiyacı var. Muhalefet olarak da Türkiye’nin bu partiye ihtiyacı var. En az 100-150 milletvekili ile TBMM’ye girerek, mazlumların, mağdurların sesi olabilmeyi, bu kadroların tamamına nasip etsin” dedi.

Toplantı, Kılıç’ın basına kapalı olarak devam eden açıklamalarının ardından sona erdi.

whatsapp-image-2024-09-01-at-16-43-40-2.jpeg

Kaynak:DHA