Yeniden Refah Ne Yaptı?

Türkiye yerel seçimleri geride bıraktı. İlk seçim sonuçları ise oldukça dikkat çekici. Ancak en çarpıcı sonuçlardan biri genel seçimlerde AKP ile ittifak yapan ama bu seçimde AKP'ye "rest" çeken Yeniden Refah Partisi'nden geldi. Yozgat Merkezi alan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa'da ise AKP ile başa baş gidiyor.

Yerel seçimlerinin en çok merak edilen konularının başında Yeniden Refah Partisi'nin alacağı oy oranı yer alıyordu. Cumhur İttifakı’ndan desteğini çekerek tek başına seçime girme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'da aday çıkarmasının AKP'ye kaybettireceği konuşuluyordu.

Anka ve Anadolu Ajansı'nın ilk verilere göre Yeniden Refah Partisi'nin adayı Yozgat Merkezi kazanmış gözüküyor. Ayrıca Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ında ilk sonuçlara göre AKP'nin adayıyla başa baş gittiği görülüyor. İstanbul'da açılan sandıklara göre Yeniden Refah Partisi yaklaşık yüzde 2 oy bandında. Bu seçim sonuçlarının AKP'de nasıl yankılanacağı ise merak konusu.

tum-il-ve-ilce-sonuclari-icin-tiklayin-001.jpg