'Yemişler İçmişler Ödemeyi Bize Bırakmışlar' 1 Milyar 574 Milyon 884 Bin 596 TL

'Yemişler İçmişler Ödemeyi Bize Bırakmışlar' 1 Milyar 574 Milyon 884 Bin 596 TL
Afyonkarahisar Belediyesi'nde yaşanan AKP'den CHP'ye geçişin ardından belediyenin borcunun 1 milyar 574 milyon 884 bin TL olduğu açıklandı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Yemiş, içmiş faturaların ödenmesini bize bırakmışlar" dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin kazandığı Afyonkarahisar Belediyesi’nin borcu 1 milyar 574 milyon 884 bin TL olarak açıklandı. Borcun yer aldığı afiş belediye binasına asılarak halka tüm borçlar kalem kalem ilan edildi.

Pankartın önünde açıklama yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, yerel seçim sürecinde şeffaf belediye sözü verdiklerini hatırlatarak bağımsız denetçi ile mali durum tespiti yaptıklarını söyledi. Köksal, tespit ettikleri borcu hem belediye binasına hem de bilboardlar aracılığıyla şehrin muhtelif noktalarında duyuracaklarını söyledi.

afyonkarahisar.png

'YEMİŞLER İÇMİŞLER FATURALARI BİZE BIRAKMIŞLAR'

Köksal, “Güncel borç toplamımız 1 milyar 574 milyon 884 bin 596 TL’dir. Sizlerin bizlere olan güveni ve sabrıyla her türlü zorluğu aşacağımız biliyoruz. Söz verdiğimiz gibi gece gündüz demeden, yorulmak bilmeden çalışacak, belediyemizin borçlarını ve giderlerimiz azaltacağız. Fakirleşen değil zenginleşen bir Afyonkarahisar inşa etmek için gecemizi gündüzümüze katacağız” dedi.

Köksal, “Afyonkarahisar’ımızı daha güzel, daha yaşanılır kılmak için gerekli yatırımların yapılmasını teşvik edeceğiz. Hiç merak etmeyin yemiş içmiş faturaların ödenmesini bize bırakmışlar. Biz bu yüksek borcu halleder buradaki tüm vatandaşlarımıza da en iyi şekilde hizmet ederiz. Tekrar ve tekrar söylüyorum, belediyenin gelirlerini Afyonkarahisarlı hemşerilerime hizmet için harcayacağım. Bundan sonra bir kişinin, bir zümrenin ve bir grubun menfaatine değil belediyemizin, Afyonkarahisar’ımızın menfaatleri esas alınacaktır ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da harcadığımız her kuruşun hesabını verecek şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz.”