Yaz ortasında sağanak şoku! Fırtına uyarısı bile yapıldı ama sıcaklıklar düşmüyor

Yaz ortasında sağanak şoku! Fırtına uyarısı bile yapıldı ama sıcaklıklar düşmüyor
Meteoroloji'ye göre Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Artvin ve Rize çevresinde yerel kuvvetli yağış, Marmara ve İç Anadolu’da kuvvetli rüzgâr bekleniyor. İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve bazı Akdeniz illerinde gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 15 Temmuz tarihli tahminlerine göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bazı bölgelerde yerel kuvvetli yağış ve fırtına beklenirken, özellikle Artvin ve Rize çevrelerinde yoğun yağış nedeniyle uyarı yapıldı.

YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

Parçalı bulutlu bir hava hakim olurken; İç Anadolu’nun batısı, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Osmaniye, Antalya’nın iç kesimleri, Hatay kıyıları ve Gaziantep çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

0612buyuk.png

Yağışların, Artvin’in kuzey kesimleri ile Rize çevresinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Rüzgâr, Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun batı ve iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (saatte 50 ila 80 kilometre) esecek.

1824buyuk.png

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yerel kuvvetli sağanak nedeniyle olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

1218buyuk.png

Kuvvetli rüzgâr uyarısı: Marmara, Kuzey ve İç Ege ile İç Anadolu’da kuzeyden esmesi beklenen kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtınalar için vatandaşların dikkatli olması istendi.

BÖLGE BÖLGE

Marmara: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgâr kuzeydoğudan kuvvetli esecek.

  • İstanbul 32 derece
  • Edirne 38 derece
  • Balıkesir 34 derece
  • Kırklareli 34 derece

Ege: Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta öğleden sonra gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgâr kuzeyden kuvvetli.

  • İzmir 37 derece
  • Manisa 39 derece
  • Denizli 41 derece
  • Afyonkarahisar 35 derece

Akdeniz: Toroslar, Göller Yöresi ve iç kesimlerde öğleden sonra sağanak geçişleri görülecek.

  • Antalya 30 derece
  • Adana 35 derece
  • Hatay 29 derece
  • Isparta 37 derece

İç Anadolu: Bölgenin batısında ve bazı doğu kesimlerinde öğleden sonra gök gürültülü sağanak bekleniyor.

  • Ankara 36 derece
  • Eskişehir 33 derece
  • Çankırı 37 derece
  • Konya 36 derece

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu.

  • Zonguldak 29 derece
  • Sinop 34 derece
  • Bolu 31 derece
  • Düzce 32 derece

Orta ve Doğu Karadeniz: Yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı.

  • Rize 28 derece (yerel kuvvetli yağış)
  • Artvin 28 derece (kuzeyinde kuvvetli yağış)
  • Samsun 31 derece
  • Trabzon 27 derece

Doğu Anadolu: Bölgenin kuzey ve doğusunda öğleden sonra yerel yağış bekleniyor.

  • Erzurum 30 derece
  • Kars 29 derece
  • Van 28 derece
  • Malatya 38 derece

Güneydoğu Anadolu: Gaziantep çevresinde öğle sonrası sağanak geçişleri bekleniyor.

  • Diyarbakır 42 derece
  • Gaziantep 39 derece
  • Mardin 37 derece
  • Siirt 40 derece

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi