Yavuz Bingöl'den mülteci çıkışı: Ne terör ne FETÖ, mülteci sorunu kadar önde olmayacak

Yavuz Bingöl'den mülteci çıkışı: Ne terör ne FETÖ, mülteci sorunu kadar önde olmayacak
Şarkıcı Yavuz Bingöl, röportajında Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili ne düşündüğüne dair soru üzerine "Mülteci sorunu büyük. İleride bu ülkenin ne terör sorunu ne FETÖ sorunu mülteci sorunu kadar önde olacak" dedi. Z kuşağı sorularına da yanıt veren Bingöl, "'Üniversite harcım ne olacak?' diye dertleniyorlar" ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Yavuz Bingöl, Posta gazetesinden Oya Çınar'ın sorularını yanıtladı.

Bingöl röportajında, "Ülke ve dünya gündemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Mülteci sorunu büyük… İleride bu ülkenin ne terör sorunu ne FETÖ sorunu mülteci sorunu kadar önde olacak. Tabii bu ülkenin Osmanlı’dan gelen bir geleneği var. 600 yıl boyunca din, dil, ırk gözetmeksizin onca insanı aynı topraklarda barındırmışız. Türklerde komşusuna el uzatmak bir gelenektir. Ama entegrasyon sürecinin çok iyi çalışması gerekiyor"

'Z kuşağı 'ben' duygusuyla hareket ediyor'

Z kuşağını eleştiren Bingöl, "Z kuşağı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu karşısında ise şu açıklamalarda bulundu.

"Farklılar tabii. Teknoloji her şeyi etkiliyor. Gençler, dünyanın bir ucundaki gelişmeden anında haberdar oluyor. Beklentileri farklı. Bu da normal, bu yanlarını eleştirmiyorum ama çok ‘ben’ duygusuyla hareket ediyor Z kuşağı.

Bingöl: 'Üniversite harcım ne olacak?' diye dertleniyorlar

Ülkenin geleceğine dair sıkıntılara karşı daha duyarlı olabilirler. 'Eğitim için bu hükümet ne yapıyor, ben yurt dışında eğitim alacak mıyım? Üniversite harcım ne olacak?' Daha çok bunlarla dertleniyorlar.

'Gençler, sosyal her düşündüğünü yazmamalı'

Sosyal medya da çok belirleyici birçok konuda. Orada da herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Herkesin her düşündüğü orada yazmaması, daha dikkatli olması daha iyi olur."

Etiketler :