'Yassıca Adaları imara açılacak' iddiası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketince Fethiye ilçesindeki Yassıca Adaları'nın özel şirkete kiraya verildiği ve yapılaşmaya açılacağı iddiaları, sivil toplum kuruluşlarını (STK) harekete geçirdi.

Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. DTO Fethiye Şube Başkanlığı’nın ek hizmet binasında gazetecilere açıklamada bulunan Arıkan, Göcek başta olmak üzere ÖÇK bölgesi ilan edilen doğal koylarda son yıllarda artış gösteren yapılaşmayı büyük bir kaygı ile takip ettiklerini belirterek şunları söylerken, ''El değmemiş doğallıkta özellikle charter ve günübirlik tekneler tarafından tercih edilen koylarımızda sayıları her geçen gün artan restoran, kulübe, duş, tekne bağlama yeri, iskele gibi adlar altındaki yapılaşmalar koylarımız ve denizlerimizin doğallığını yok ettiği gibi, deniz turizminin de sonunu getirecek niteliktedir'' diye konuştu.

fethiye.jpg

Bölgede planlanan tahribata dur dediklerini belirten Arıkan, ''Teknelere bir litre atık için 70 bin lira ceza kesilirken, Yassıca Adalarına yapılması gündemde olan işletme ile birlikte kanalizasyon ve atık sular denize dökülecek, bölgeye, doğal yaşama ve sağlığımıza büyük zarar verecektir. Bu resmen çevre ve doğal yaşamın katliamıdır'' dedi.

Topkapı Sarayı ve Pamukkale travertenlerine inşaat yapılamadığına dikkat çeken Arıkan,''Ülkemizin en önemli tanıtım yüzlerinden biri olan Yassıca Adalarına da inşaat yapılamaz. Bunun düşüncesi bile kabul edilemez'' diye konuştu.

Bölgedeki yapılaşmanın önüne geçilmedikçe bölgeye gelen turistlerin huzur bulduğu ve alanların yok edilmeye devam edileceğini belirten açıklamanın sonunda, ''Yassıca Adaları ile bölgemizdeki tüm kıyı ve koylarda devam eden inşaat alanına son verilmesi için tüm yetkili kurumları gereğini getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz'' denildi. 

Etiketler :