Yarından İtibaren Geçerli Olacak: Yüzde 11 Zam Yapıldı

Yarından İtibaren Geçerli Olacak: Yüzde 11 Zam Yapıldı
İstanbul ve Bursa'da belediye tarafından üretilen ekmeklere yüzde 60 ve 66 oranında zam yapılmasının ardından bir zam haberi de İzmir'den geldi.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, temel gıda ürünlerine ulaşımı her geçen gün zorlaştırıyor. Artan maliyeti gerekçe gösteren belediye ve özel sektörler, çareyi ürünlerine zam yapmakta arıyor.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Halk Ekmek fiyatlarına yüzde 60 zam yapıldığı belirtilmişti. Zam haberinden birkaç gün sonra da benzer şekilde Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUSAŞ fiyatları yüzde 66 oranında artırıldı.

lira4.jpgİZMİR'DE EKMEĞE ZAM

İzmir'de, belediye üretiminin dışında kalan ve fırınların büyük çoğunlukla tabii olduğu İzmir Ticaret Odası, halihazırda 9 liradan satılan ekmek fiyatını 10 liraya yükseltti.

Öte yandan 1 liralık zammın yanı sıra, 220 gram olan ekmeğin gramajı 200 liraya düşürüldü. Geçtiğimiz aylarda alınan bu karar Ticaret Bakanlığı'na iletilmişti. Bugün itibarıyla söz konusu zam kararının onaylandığı ve ekmek fiyatlarının yarından itibaren zamlı olarak satılacağı öğrenildi.

ekmek3.webp