MEB'den Açıklama Geldi! Bugün Okul Var Mı Yoksa Tatil Mi? 10 Mayıs Cuma Öğretmenler Ders İşleyecek Mi?

MEB'den Açıklama Geldi! Bugün Okul Var Mı Yoksa Tatil Mi? 10 Mayıs Cuma Öğretmenler Ders İşleyecek Mi?
Özel lise okul müdürü İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından öldürülmesi sonrası sendikalar şiddete karşı eylem yapacağını duyurdu. Bugün okullar tatil mi? 10 Mayıs Cuma günü öğretmenler derse girecek mi? sorusu tüm öğrencilerin ve velilerin gündeminde yer ediyor. Konuyla ilişkin Mili Eğitim Bakanlığı açıklamaya yaptı...

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmenler 10 Mayıs tarihinde ders yapmayacak ve eylemlerde bulunacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğlen saatlerinde eğitimcilere yönelik şiddete ilişkin Eğitim Sendikaları Başkanlarıyla basın açıklamasında bulundu.

Bugünn Okul Var Mı?

Türk Eğitim-Sen eylem açıklamaları sonrası bugün okul var mı? sorusu milyonlarca öğrenci ve velinin gündemine oturmuş durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okulların bugün (Cuma) tatil olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Öğretmenlerin iş bırakma duyurusunun ardından sosyal medyada "Okullar Cuma günü okulların tatil" iddiası MEB tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı. MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirirken, bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu belirtti.

EĞİTİM-İŞ EYLEM KARARINI AÇIKLADI

Eğitim iş Cuma günü (10.05.2024) iş bırakma kararı aldı. Aynı zamanda Ebs/Tes/eğitim sen de iş bırakma kararı aldı. Önceden iş bırakma dilekçesi verme zorunluluğu olmadan Cuma günü okula/kuruma gidilmeyecek.