Yandaş Sabah duyurdu: Hanefi Avcı'ya da soruşturma açıldı

Yandaş Sabah duyurdu: Hanefi Avcı'ya da soruşturma açıldı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili sosyal medya paylaşımı yapan eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun'un ardından bu kez de Selahattin Demirtaş hakkında ‘Serbest bırakılmalı’ diyen Hanefi Avcı'nın rütbelerinin geri alınması için çalışma başlatıldı.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, TVNET canlı yayınında HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söylemişti. Avcı, "Vekiller her türlü siyasi dokunulmazlıklara sahiptirler, fiili olarak örgütler bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları evrensel hukuka aykırıdır. Fikirlerden dolayı kimse sorumlu olmamalı. Türkiye bunlara fatura kesiyor" ifadesini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından Emniyet, Hanefi Avcı’nın rütbelerinin sökülmesine karar verdi. İktidara yakın Sabah gazetesinden Ömer Çetin’in haberine göre, Avcı hakkında soruşturma açıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hanefi Avcı'nın kurduğu cümleler ile "6-8 Ekim olaylarına ilişkin yapılan kışkırtıcı sokak çağrısının ve silahlı terör örgütüne yönelik açıklamaların hukuka uygun olduğu izlenimi yaratmaya çalıştığı" gerekçesi ile soruşturma başlattı.

7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 26. Maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 35. Madde doğrultusunda yürütülen soruşturma Avcı aleyhine sonuçlanırsa rütbeleri geri alınacak.