Veterinere Giden Kedinin Kulağında Çıktı

Veterinere Giden Kedinin Kulağında Çıktı
Zonguldak'ta kendi ayağıyla veterinere giden kedinin kulağında tümör bulundu.

Zonguldak kent merkezinde bulunan özel bir veteriner kliniğinde görev yapan Suat Olucak, hayvansever Seda Mercan ile kliniğin girişinde sohbet ediyordu. Bir süre sonra, kliniğin kapısına bir sokak kedisi geldiğini fark ettiler.

Olucak, kediyi içeri davet etti ve ona mama verdi. Ancak kediyi gözlemlediğinde, başını eğik tuttuğunu fark etti. Bu anormal davranış üzerine kediyi muayene etmeye karar verdi. Muayene sırasında, kedinin kulağında bir tümör olduğunu tespit etti.

Kedinin sağlık durumunun ciddiyetini göz önünde bulundurarak, tedavi sürecini başlattı. Kliniğin diğer veteriner hekimlerinden Fatih Yaman, kediyi tedavi etmek için kliniğe gelen ve yardım isteyen bir sokak kedisi olduğunu belirtti. Kedinin kulağında bulunan tümörün cerrahi müdahale gerektirebileceğini ve tedaviye başlamak için ilk adımın bu olduğunu ifade etti.

Operasyon sırasında, tümörün şiddetine bağlı olarak iç kulak yolunun tamamen alınması gerekebileceğini belirtti. Ancak bu operasyonun zorluğuna ve hastanın durumuna bağlı olduğunu vurguladı. Kedinin tedavisine kliniğin devam edeceğini ve kedinin genel durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kedinin başını yan tutması üzerine, veteriner hekim Suat Olucak'ın dikkati sayesinde hastalığın teşhis edildiğini söyledi. Kedinin operasyondan sonra iyileşme sürecinin yaklaşık iki üç hafta süreceğini ve hastanın sağlığına kavuşmasını umut ettiklerini ifade etti.

Klinik önünde kediyi gördüklerinde, onun bir şey anlatmaya çalıştığını düşündüklerini belirten Seda Mercan, Suat hocanın muayenesi sonucu kedinin kulağında tümör olduğunu öğrendiklerini ve bu duruma çok şaşırdıklarını dile getirdi.