Vergisiz Telefon Markaları Hangileri Olacak? Açık öğretim Öğrencileri Vergisiz Telefondan Yararlanacak Mı?

Vergisiz Telefon Markaları Hangileri Olacak? Açık öğretim Öğrencileri Vergisiz Telefondan Yararlanacak Mı?
Mayıs ayı genel seçimlerinden önce ittifakların vaadleri arasında gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar verilmesi yer alıyordu. Bu ay gerçekleştirilen kabine toplantısında hangi telefonların vergisiz satış kapsamına girdiği açıklandı. Kimler bu haktan yararlanacak? Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon ve bilgisayar alabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Örgün eğitimde öğrenim gören gençlere, "9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." dedi.

ps-le-jv7eqogj4hd7tsva.webp

Erdoğan açıklamasında "Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, öte yandan "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz." açıklamasında bulundu.

pexels-tofroscom-359757-1.jpg

HANGİ TELEFONLAR VERGİSİZ ALINABİLECEK?

9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonları bu kapsamda yer alacak.

TCL, Samsung (A ve M serisi), Xiaomi, Omix, Vivo, Pocco, Omix, Reeder ve General Mobile gibi markaların bu fiyat limitine sahip modelleri öğrenciler tarafından satın alınabilir.

pexels-terje-sollie-336948.jpg

AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ VERGİSİZ TELEFONDAN YARARLANABİLECEK Mİ?

Vergisiz telefon satın alma hakkından sadece örgün öğretimde okuyan öğrenciler yararlanacak.

Etiketler :