Van'da deprem

Van'da deprem
Van’da 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

AFAD’a göre deprem Van'ın Özalp ilçesinde meydana geldi.

Van Valisi'nden açıklama

Van Valisi Emin Bilmez, depremin merkez üssünün Özalp ilçesi olduğunu ifade ederken, şu ana dek bildirilen bir hasar olmadığını belirtti. Bilmez, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, şu an için köylerde sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı olduğunu bildirdi.

Soylu, "Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir. Geçmiş olsun" diye konuştu.

‘’Küçük çaplı yıkımlar var’’

CHP Gürpınar ilçe başkanı Seyfettin Kural halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Gürpınar Kaymakamlığı ile görüşmeler yaptığını söyledi. Kural, belediye ekiplerinin olay yerine gittiğini belirterek, ‘’Şu anda bir can kaybı söz konusu değil. Ama küçük çaplı yıkımlar mevcut. Bunlar da eski yapılar. Bu köy büyük bir alan.’’ dedi. Kural, Özalp'a bağlı bir köyde de küçük çaplı hasarların olduğu, 1 kişinin yaralandığını söyledi. Özalp çok sayıda hayvanın öldüğünü aktardı.

Ayrıntılar geliyor...