Valilik, 'İsrail ile Ticareti Kesin' Pankartı Taşıyanların Peşine Düştü

Valilik, 'İsrail ile Ticareti Kesin' Pankartı Taşıyanların Peşine Düştü
AKP'nin kan kaybettiği Konya'da, valilik tarafından dikkat çeken bir açıklama yayınlandı. Dün akşam saatlerinde kent genelinde yürütülen İsrail karşıtı protestolarda, iktidara, İsrail ile ticaretin sonlandırılması çağrısı yapan pankartlar için 'provokatif eylem' ifadesi kullanıldı ve yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan Eti Maden'in bir İsrail şirketine sevkiyatta bulunduğuna yönelik belgelerin yayınlanmasıyla birlikte, Türkiye'nin birçok şehrinde AKP'nin İsrail ile ticaretini protesto eden gösteriler düzenlendi.

Konya'da düzenlenen gösterilerde açılan ve "AKP, İsrail ile Ticareti Kes" minvalinde sloganların bulunduğu pankartlara polis müdahale ederken, Konya Valiliği yaptığı açıklama ile bu tür pankartları taşıyanlar için "Provokatör" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Valilik, şu ifadeleri kullandı:

"PROVOKATİF EYLEMLERLE İLGİLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR

4 Nisan Perşembe günü saat 20.15’te Konya’da düzenlenen Filistin’e destek amaçlı etkinlikte, katılımcıların arasına sızan bazı kişilerin provokasyon içerikli pankart taşıdıkları ve hakaret içerikli slogan attıkları tespit edilmiştir.

Etkinliğin amacına aykırılık teşkil eden pankartlar alandan uzaklaştırılarak slogan atan ve pankart taşıyan şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından tahkikat başlatılmıştır.

Ayrıca etkinlik alanında izinsiz drone uçurduğu belirlenen bir şahıs hakkında da yasal işlem başlatılmıştır.

Filistin’de yaşanan saldırıların sona erdirilmesi ve Filistin halkına destek olmak amacıyla aziz milletimizin haklı tepkisini ortaya koyan faaliyetleri amacından saptırmaya çalışan şahıslara kesinlikle müsaade edilmeyecektir."

Etiketler :