Vali, İYİ Parti karşıtı mitinge korucuları çağırdı…

Doğu ve güneydoğu Anadolu Güvenlik korucuları şehit Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Ali Haydar Yener, Bingöl Valiliği’nin İYİ Parti karşıtı protestoya katılmayacaklarını açıkladı.

Lütfü Türkkan’ın şehit yakını ile yaşadığı tartışma sonrasında Bingöl Valiliği, protesto mitingi düzenlemek istediği iddia edildi. Bingöl Valiliği’nin Twitter hesabından paylaşıldığı öne sürülen protesto davetine bazı korucular tepki gösterdi.

Valilik hesabında daha sonra bulunamayan tweetin ekran görüntüsü sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, valiliklerin İYİ Parti’ye karşı protesto talimatı verdiğini twitter hesabından belirtti. Aydın tweetinde “Bingöl'de yaşanan provokatif ve üzücü olaydan sonra
Valiliklerin; koruculara İYİ Parti'ye karşı protesto eylemi yapmaları, şehit ailelerine de basın açıklaması için talimat verdikleri öğrenilmiştir. İktidarı uyarıyoruz; Valileri iktidarın değil devletin Valisi olmaya çağırıyoruz
” dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Güvenlik korucuları şehit Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Ali Haydar Yener, yapılacak mitingle ilgili şunları söyledi:

Devletin talimatıyla verilen sorumluluk ne ise aldık. Kimsenin sahip işleri bizim işimiz değil. Bizim işimiz siyasi çekişmeler değildir. BU çekişmelere girmemeliyiz. Yarın Bingöl’de miting olacağı belirtilmiştir. Sizlere yazılı bir talimat varsa o görev talimatında tenli ediliyorsa alın ve gereğini yapın. Sözlü olarak bir talimata kanmayın. Başınıza yarın gelip giderken olacak bir şeyde kendi halinize kalırsınız.

Devletimizin hakimi ve savcısı var. Müracaat mecra adliyedir. Biz ne hakimiz ne de savcıyız. Devlet taraf olmaz. Devletin tarafı olmaz. Devlet kimseyi karşı karşıya getirmez. Korucunun hiç bir siyasi mitinge katılma hakkı yoktur. Kimse şehit aileleri üzerinden hesaplaşmaya girmesin.