Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı?

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirildi. 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanların başarılı sayılacağı sınavda bakanlık sonuçların açıklanacağı tarihi açıkladı.

Binlerce öğretmenin katıldığı uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanmasına saatler kala öğretmenlerin heyecanlı bekleyişi sürüyor

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI AÇIKLANDI MI?

58 bin 965 adayın uzman öğretmenlik, 3 bin 921 aday ise başöğretmenlik unvanı için beklediği uzman öğretmenlik sınav sonuçları bugün (24 Kasım 2023 Cuma) günü http://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

a. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını
etkilemeyecektir. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

b. Sınavda değerlendirme için; [Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100] formülü
kullanılacaktır.

c. Sınavda her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

ç. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

d. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.