Uşak'taki yangından 17 saat sonra iyi haber geldi

Uşak'taki yangından 17 saat sonra iyi haber geldi
Uşak'ın Banaz ilçesi Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arası ile merkeze bağlı Kayaağıl köyü yakınlarında çıkan 2 ayrı orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 17 saatte kontrol altına alındı.

Banaz ilçesi Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki orman ile Kayaağıl köyü yakınlarındaki ormanda dün akşam saatlerinde çıkan yangınlar, hızla büyüyerek yayıldı. Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamayan yangınlara, çok sayıda arazöz, itfaiye, iş makinesi, helikopter ve uçak sevk edildi.

83698-3.jpg

Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki ormandaki yangına 4 helikopter ve 2 uçakla havadan müdahale edilirken, karadan da yangın söndürme ekipleri büyük çaba sarf etti. Havanın kararmasıyla havadan müdahale sonlandırıldı ve karadan 95 araç ve 309 personelle söndürme çalışmaları devam etti. Uşak Jandarma Komutanlığı'ndaki komandolar da yangın bölgesine yönlendirilerek söndürme faaliyetlerine katıldı. Kızılcaören köyünde tedbir amaçlı 11 ev boşaltıldı.

83698-2.jpg

Kayaağıl yakınlarındaki yangına ise 2 helikopter, 44 araç ve 112 personel müdahale etti. Gece boyunca karadan devam eden mücadele, sabahın ilk ışıklarıyla havadan yeniden güçlendirildi. Yangınlar, 17 saatlik yoğun çabanın ardından saat 11.00 itibarıyla kontrol altına alındı, ancak soğutma çalışmaları devam ediyor.

83698-1.jpg

Orman Genel Müdürlüğü, yangınların kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurarak, "Yeşil Vatan hepimizin geleceği. Lütfen geleceğimize ateş açmayalım" çağrısında bulundu.

83698.jpg

Kaynak:DHA