Uşak'ta iş cinayeti! Beton pompasının kolu altında kalan işçi yaşamını yitirdi

Uşak'ta iş cinayeti! Beton pompasının kolu altında kalan işçi yaşamını yitirdi
Uşak'ta beton pompasının denge ayağının kırılması sonucu devrilen "bom" kolunun altında kalan 29 yaşındaki işçi Mehmet Can Aydoğan hayatını kaybetti.

Uşak’ta bir inşaatın temel dökümü sırasında meydana gelen kazada, dev beton pompasının kolu altında kalan genç işçi Mehmet Can Aydoğan yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

BETON POMPASININ DENGE AYAĞI KIRILDI

Cumhuriyet Mahallesi Saffet Efendi Sokak'ta devam eden bir inşaat çalışmasında, beton dökümü yapıldığı esnada teknik bir arıza meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadeleri ve yapılan ilk incelemelere göre; beton pompasını dengede tutan metal ayaklardan biri ağırlığa dayanamayarak kırıldı. Aracın yan yatmasıyla birlikte, "bom" olarak adlandırılan ve beton aktaran devasa metal kol, o sırada temelde çalışan 29 yaşındaki kalıp ustası Mehmet Can Aydoğan'ın üzerine düştü.

usak.jpg

HASTANEDE ACI HABER

Ekiplerin yoğun çabasıyla ağır yaralı olarak bulunduğu yerden çıkarılan Aydoğan, acil müdahale için Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak genç işçi, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.

3 GÖZALTI VE SORUŞTURMA

İş cinayetinin ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda inşaat sahibi M.T. (56), beton pompası operatörü N.E. (27) ve şantiye şefi Ü.A. (58) jandarma ekiplerince gözaltına alındı. (AA)

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi