Ünlü Market Zincirinde O Tarihten İtibaren Nakit Ödeme Geçmeyecek

Ünlü Market Zincirinde O Tarihten İtibaren Nakit Ödeme Geçmeyecek
BİM Birleşik Mağazalar A.Ş çatısı altında faaliyet yürüten File Market, 8 Temmuz tarihi itibarıyla nakit ödeme alınmayacağını açıkladı. Gurme market konseptiyle faaliyetlerini yürüten markette, ilerleyen günlerde yalnızca kartlı ödeme sistemine geçilecek.

Türkiye'de yaşanan dönüşümle bakkallar kapanırken, her sokak başına zincir marketler açılmaya devam ediyor.

Türkiye'nin en büyük marketleri arasında yer alan BİM Birleşik Mağazalar A.Ş, kendi iştiraki olan File Marketler için dikkat çeken bir karara imza attı. Market kasalarında yaşanan uzun kuyruklar gerekçesiyle müşterilerin yaşadığı mağduriyetin ardından ödeme sistemlerinde pratik bir adım atmaya karar veren şirket, nakit ödeme sistemini devre dışı bırakıyor.

bim7.webpYALNIZCA KREDİ VE BANKA KARTI GEÇERLİ OLACAK

Nakit ödemelerde para verme ve para üstü alma süreçlerinde yaşanan teknik problemler ve zaman kaybı gerekçesiyle kapsamlı bir değişiklik kararı alan market, bu adımı ilk aşamada pilot bölgelerde uygulayacak.

Özellikle "gurme market" konseptinde hizmet verdiği ve ekonomik olarak üst sınıflara hitap ettiği için çoğu müşterisinin halihazırda kartlı ödeme yaptığı marketlerde atılacak bu adım, ilk aşamada File Market çatısı altında hizmet veren yerlerde uygulanacak.

kasa7.jpgİLERLEYEN DÖNEMDE BİM MARKETLERDE DE UYGULANABİLİR

Sistemin başarılı olması halinde, Türkiye'nin 81 ilinde yayılan BİM şubelerinde de devreye alınabileceği öğrenilirken, şirket tarafından yapılan açıklamada "Sevgili müşterilerimiz 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir”