Üniversite kayıtlarında son gün... İşte istenen belgeler...

Üniversite kayıtlarında son gün... İşte istenen belgeler...
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarına göre bir bölüme yerleşen adaylar için yüz yüze yapılacak üniversite kayıtlarında bugün son gün... Adaylardan kayıt sırasında lise diploması ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, vesikalık fotoğraf gibi belgeler isteniyor.üniversite kayıt

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 19 Ağustos’ta açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının ardından üniversite kayıtları 28 Ağustos Pazartesi günü başladı. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden 30 Ağustos’a kadar kabul edildi. Yüz yüze kayıt yaptırmak isteyenler için ise süre bugün sona eriyor.

Üniversitelerin çoğu mesai bitimine kadar kayıt kabul ediyor. Kayıt işlemini son güne bırakan adayların, ilgili üniversitenin kayıtlar için belirlediği saat aralığını mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.

İŞTE İSTENEN BELGELER

Adayların kayıt sırasında lise diploması ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, vesikalık fotoğraf gibi belgeleri teslim etmeleri isteniyor. Öğrencilerin öğrenim ücreti ödemeleri gereken bir programa yerleşmeleri halinde ödeme yapıldığına dair dekontu da kayıt sırasında yanlarında bulundurmaları gerekiyor.