Ümit Özdağ: Saray ve küçük ortağı büyük bir panik içinde

Ümit Özdağ: Saray ve küçük ortağı büyük bir panik içinde
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ erken seçim gündemini değerlendirdi. Özdağ açıklamasında, "Saray ve küçük ortağı büyük bir panik içindedir. Bu paniğin iki nedeni var

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ erken seçim gündemini değerlendirdi. Özdağ açıklamasında, "Saray ve küçük ortağı büyük bir panik içindedir. Bu paniğin iki nedeni var. Birincisi; 1 Nisan’da yapılan ve 123 bin kişinin katılımıyla; sessiz çoğunluğun baskılara ve ekonomik çöküşe karşı sessiz çığlına dönüşen İYİ Parti 1. Olağanüstü Kongresidir. İkinci neden ise yaşanan büyük ekonomik çöküştür." dedi.

Türkiye seçime gidiyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında ki görüşmesinin ardından Erdoğan erken seçimin 24 Haziran da yapılacağını açıkladı. Erken seçim ile ilgili İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ açıklamalarda bulundu.

"SARAY VE KÜÇÜK ORTAĞI PANİK İÇİNDE"

Erdoğan ve Bahçeli arasında yapılan görüşme sonrasında açıklanan erken genel seçim tarihi dün açıkladığımız gibi sarayın ve küçük ortağının danışıklı dövüşü sonucunda ortaya çıkmıştır. Saray ve küçük ortağı büyük bir panik içindedir. Bu paniğin iki nedeni var. Birincisi; 1 Nisan’da yapılan ve 123 bin kişinin katılımıyla; sessiz çoğunluğun baskılara ve ekonomik çöküşe karşı sessiz çığlına dönüşen İYİ Parti 1. Olağanüstü Kongresidir. İkinci neden ise yaşanan büyük ekonomik çöküştür.

AKP’nin ekonomi politikaları iflas etmiştir. Bu iflasın en son teyidi Mehmet Şimşek tarafından yapılmıştır.  Türkiye’nin en büyük sermaye grupları hızla Türkiye’yi terk etmekte, büyük holdingler ardı ardına borç yapılandırması istemektedir. AKP ekonomisinin öncü sektörü olan inşaat sektörünün önde gelen firmaları ardı ardına iflas etmektedir. Artık kontrol sarayın ve hükümetin denetiminin dışındadır. Erdoğan şimdi de erken genel seçimle bir yandan İYİ Parti’den kaçarken, öte yandan elinde kalan son kaynakları seçime kadar harcayarak ekonomik çöküşü seçim sonrasına ertelemeye çalışmaktadır.

Seçimlerden sonra kaçınılmaz olarak devam edecek olan ekonomik çöküntünün ortaya çıkaracağı sonuçları kontrol altına alabilmek için ağır baskılar uygulanacaktır.  Sivil bir sıkıyönetimle, kambiyo rejimi ve sermaye hareketlerinin kısıtlanmasıyla ekonomik çöküşün sosyal hayata yansıyacak sonuçları bastırılmaya çalışılacaktır.  Ancak iktidar bu planlarını hayata geçiremeden erken genel seçimde büyük bir değişim ortaya çıkacak, Türk milleti AKP iktidarının bu planlarını hayata geçirme fırsatı bulmasını engelleyecektir. İYİ Parti’nin 21. Yüzyıla yakışan bir demokrasiyi hızla hayata geçirmesi baskı altındaki topluma yeniden umut aşılayacak ve ekonomik buhrandan çıkışın da en büyük itici gücü olacaktır.

Etiketler :