Ulaşım Kartlarına Sınırlama Getirildi: Bu Kişiler Artık Ek Ücret Ödeyecek!

Ulaşım Kartlarına Sınırlama Getirildi: Bu Kişiler Artık Ek Ücret Ödeyecek!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), indirimli kullanılan ulaşım kartlarına ilişkin dikkat çeken bir değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile belirlenen on binlerce kişi, ulaşım için ek ücret ödemek zorunda kalacak.

Toplu taşımanın en sık kullanıldığı şehirlerin başında gelen İstanbul'da, öğrenciler için sunulan indirimli İstanbulkart uygulamasında değişikliğe gidildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen temmuz ayının 3. olağan toplantısında alınan karar ile, 30 yaş ve üzerindeki kişilerin öğrenciler için tanınan indirimli ulaşım hakkından yararlanması yasaklandı.

otobus11.jpgYIL SONUNDA İSTANBULKARTLARI İPTAL EDİLECEK

Yeni düzenleme sonucunda 30 yaşından gün almış kişilerin öğrenci olmaları halinde yalnızca normal tarifeden yüzde 10 daha indirimli ulaşımdan yararlanma hakkı olacak. Bu kısıtlamaya katılan kişilerin ulaşım kartları, yılın sonu itibarıyla iptal edilecek.

KÖTÜYE KULLANIMIN ENGELLENMESİ PLANLANIYOR

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, son yıllarda öğrenci ulaşım kartı kullanım sayısının normalin üzerinde artış gösterdiğine dikkat çekerek, artan enflasyon nedeniyle indirimli kartların kullanımında bir istismar sorunu ortaya çıktığını belirtti.

otobus13.jpgÖzellikle son yıllarda yalnızca indirimli ulaşımdan yararlanmak için açık öğretim başta olmak üzere birçok kişinin üniversite okuduğu ancak tahsilini tamamlamadığı tespit edildi.