Üç Çocuğun Ölümüne Neden Olan İnşaat Ruhsatsız Çıktı

Üç Çocuğun Ölümüne Neden Olan İnşaat Ruhsatsız Çıktı
AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı ve üç çocuğa mezar olan Birlik Cemevi’nin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Ali MACİT

AKP’li Sancaktepe Belediyesi'nin Hilal Mahallesi’nde bulunan 30 Temmuz’da temelini attığı Birlik Cemevi’nin inşaatında ilerleme kaydedilemedi. Tek bir ilerlemeye kat edilemeyen Cemevi’nde yağmur suları birikti. 7, 9 ve 11 yaşlarındaki üç çocuk, o biriken sularda boğularak hayatını kaybetti.

O inşaatın ruhsatının ve inşaat izninin olmadığı, aynı zamanda ihalesinin yapılmadığı ortaya çıktı.

whatsapp-image-2023-10-06-at-13-09-49.jpeg

CHP Sancaktepe Grup Başkanvekili Tuncay Saraç, Halktv.com.tr’ye konuştu. Saraç, “Bu inşaatın ruhsatı yok. İnşaat izni yok. Bu inşaat bir bu nedenden bir de belediyenin parası olmadığından bu halde. Sancaktepe Belediyesi, bunları hep yapıyor. Biz Sancaktepe Belediye Meclisi’nde bunları soru önergesi olarak sorduk. Cevap veremeyecekler çünkü ne inşaat izni ne de ruhsatı yok. Hatta ihalesi bile yok. Belediye, parası olmadığından inşaatı yapamıyor. Parası olsa ruhsatı da inşaat iznini de çıkartır” dedi.

Öte yandan ismini vermek istemeyen ve halktv.com.tr konuşan başka bir meclis üyesi de inşaatın, ruhsatsız, ihalesiz ve inşaat izni olmadan yapıldığını doğruladı.

BELEDİYE: İHALESİ HENÜZ YAPILMADI

İddialar ile ilgili Sancaktepe Belediyesi’ni aradığımızda, belediye yetkilisi, “Oranın ihalesi henüz yapılmadı. Geçtiğimiz çarşamba günü ihale dosyaları yeni geldi” dedi ve ruhsat hakkında ise bir bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Öte yandan belediyenin ‘yapımı devam eden projeler’ sayfasında da Birlik Cemevi Projesi bulunmuyor.

whatsapp-image-2023-10-06-at-13-09-50.jpeg

ORAYA DAHA ÖNCE FETÖ’NÜN PROJESİ YAPILMAK İSTENDİ

Birlik Cemevi’nde daha önce belediye meclisinde FETÖ’nün projesi olan ‘Camii-Cemevi’ projesi yapılmak istendi. Belediye meclisinde tartışmalara neden olan bu proje, geri çekildi.

Etiketler :