Üç büyükşehir belediye başkanından İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepki

Üç büyükşehir belediye başkanından İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepki
İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanları Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı çıktı.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanlığı kararıyla kadınların yaşam hakkını savunan İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldığı Resmi Gazete'de duyurulmuştu. Sözleşmenin feshedilmesi kararı büyük tepkiye yol açtı. İmamoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbulSözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır. Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan “eril akıl” değil kadınlar olacaktır" ifadelerini kullandı. 

adsiz.png

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepki gösterdi. "Dün ne diyorsak bugün de aynısını söylüyoruz. İzmirli kadınlara söz veriyorum; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ni sağlama ve kadına şiddeti önleme mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. #İstanbulSözleşmesiYaşatır" dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Eşitlik, adalet ve vicdana dair ne varsa yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Ankara'da kadınlarla yan yana yürümeye, adil ve eşit yarınları beraber inşa etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak sözleşmenin kaldırılmasına tepki gösterdi.