Tuzla’da yoksulluk çocukların kaderi olmayacak

Tuzla’da yoksulluk çocukların kaderi olmayacak
Tuzla Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi'nin 'Beslenme Saati' projesini ilçede uygulamaya başlayacak. Bu kapsamda Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çelik ile bir araya gelen Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “Tuzla’da yoksulluk çocukların kaderi olmayacak” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, çocukların okullardaki beslenme ihtiyaçlarının sağlıklı bir şekilde karşılanması için hayata geçirecekleri projeleri duyurdu. Kadınların hazırladıkları yemeklerle öğrencilerin beslenmesinin hazırlanacağı proje kapsamında, eğitimde fırsat eşitliğine de katkıda bulunması hedefleniyor.

ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEYECEK

Projenin içeriğine ilişkin konuşan Bingöl, “Bir Belediye'nin en temel işlevlerinden bir tanesinin mutlak suretle çocuklarımızın beslenmesi olduğunu biliyoruz. Alan elin veren elin görmediği bir şekilde olması en önemli iş. Dolayısıyla gurur duyduk, çok heyecanlıyım” diye konuştu.

"ÇOCUKLAR YOKSULLUKLA BÜYÜMEYECEK"

Murat Çelik ise “Bizim hassasiyetimiz çocuk. Çocuğa gerekli yatırım yapılırsa bu memleketin geleceği kurtulur. Hiçbir çocuk kızgınlık ve yoksulluk duygusuyla büyümesin diye biz bu projeyi hayata geçirdik. Annelerin feryatlarını, çocuklarına hiçbir şey veremeyen, "hiç yoktan iyidir" diyerek pet şişesine musluktan su doldurup veren o annenin omuzlarındaki ağırlığı hissettik. Tuzla'da da hayata geçecek olması bizi onurlandırır” açıklamasında bulundu.

YEMEKLERİ ANNELER HAZIRLAYACAK

Projeye göre, ilçede yaşayan kadınlar tarafından hazırlanacak yemekler, okullarda öğrenim gören çocuklara sunulacak. Bu girişim, hem çocukların sağlıklı beslenme ihtiyacını karşılamayı hem de ev ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kaynak:ANKA