Türkiye'ye en çok döviz bırakan ülkeler listesinde 1. sıradaki ülke herkesi şaşırttı!

Türkiye'ye en çok döviz bırakan ülkeler listesinde 1. sıradaki ülke herkesi şaşırttı!
Türkiye, her yıl milyonlarca turisti ağırlayarak tarih, kültür ve doğasıyla herkesi büyülüyor. Mastercard'ın yayınladığı rapor, Türkiye'ye en çok harcama yapan ülkeleri ortaya koyuyor. Türkiye'ye gelen her 100 turistten 86'sı memnun bir şekilde ayrılıyor.

Mastercard, hotelhubtravel.com üzerinden birçok farklı kampanya sunarak Türkiye'yi tercih eden turistlerin memnuniyetini vurguluyor. Türkiye'ye en çok döviz bırakan ülkeler ise sırasıyla Rusya,

0i1kf4pgguqrwia6h18pow.webp

Almanya, İngiltere, ABD, Hollanda, Kuveyt ve Katar oluyor. Turistlerin Türkiye'de kalma süresi ise ortalama 4.5 gün olarak belirtiliyor.

596.jpg

İstanbul Boğazı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii, 2021'de en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alırken, 2022'de Side Antik Kenti ve Antalya Kaleiçi de bu listeye dahil edildi.

Turistlerin Türkiye'yi tercih etme nedenleri arasında doğa, sanat, kültür ve fiziksel aktivitelerin yanı sıra yeme içme, deniz turizmi, güneş ve alışveriş de bulunuyor. Türkiye'ye gelen turistlerin harcamalarına bakıldığında ise perakende harcamaları öne çıkıyor; konaklama, sağlık güzellik, medikal, ulaşım, market ve restoran harcamaları da dikkat çekiyor.