Türkiye’nin En Zengin Ailelerinden Koçaklarda Miras Kavgası

Türkiye’nin En Zengin Ailelerinden Koçaklarda Miras Kavgası
Türkiye'nin zengin ailelerinden Koçak ailesinin miras kavgasında mahkeme son noktayı koydu: Recai ve Necati Koçak'ın, 87 yaşındaki anneleri Seret Koçak'ın vesayet altına alınması talebi reddedildi. Mahkeme, annenin akli melekelerinin yerinde olduğunu belirtti.

İstanbul'un Yeniköy semtinde bulunan Kara Todori Paşa Yalısı, ünlü bir ailenin miras kavgasıyla gündeme oturdu.

Yalı, Dr. Muvaffak Gören'e ait olup, Boğaziçi'nde bulunan ikinci Venedik tarzı yalı niteliği taşıyor.

Girit Valiliği döneminde Alexander Kara Todori tarafından inşa edilmiş olan yalının mimarı ise Dolmabahçes Sarayı dahil İstanbul'da pekçok önemli eserde imzası bulunan Sarkis Balyan'dır.

İKİ KARDEŞE MAHKEMEDEN RET

Türkiye'nin zengin ailelerinden Koçak Ailesi'ne ait olan bu tarihi yalı, Cevat Koçak ile eşi Servet Koçak (87) tarafından yaşam alanı olarak kullanıldı. Ancak Cevat Koçak'ın 1992'deki vefatından sonra, Servet Koçak yalıda yalnız yaşamaya başladı. Ancak çocuklar arasında yaşanan miras kavgası nedeniyle aile mahkemelik oldu.

karatedoriyalisi.png

Hürriyet gazetesinden Özge Öğrikar'ın haberine göre, Recai ve Necati Koçak kardeşler, anneleri Servet Koçak’ın hesabındaki milyonlarca doları ve sahibi olduğu Kara Todori Paşa Yalısı’nın kızları Naciye Koçak’ın üzerine geçirildiğini iddia ediyordu. Ancak mahkeme, iki kardeşin dava talebini reddetti.

'AKLİ MELEKERİ YERİNDE' RAPORU ÇIKINCA...

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi, anne Servet Koçak’ın akli melekelerinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'nu devreye soktu.

Raporda, “Servet Koçak’ın herhangi bir akıl hastalığı, zeka geriliği veya bunama hali tespit edilmemiştir" ifadesi yer aldı.

yeni-proje.png

Kararını açıklayan İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi, Servet Koçak’ın savurganlığını gösterir hareketleri bulunmadığı gerekçesi ile Necati ve Recai Koçak kardeşlerin davasını reddetti.

Kara Todori Yalısı 2022 yılında 340 milyon TL muammen bedelle icradan satış haberleriyle gündem gelmişti. Yalı 1958'de yaşanan tanker yangınında ağır hasar görmüştü.

Etiketler :