MSB: Yunanistan'a sahada gerekli karşılık verilmektedir

MSB: Yunanistan'a sahada gerekli karşılık verilmektedir
Yunanistan'ın son dönemlerde silahlanmaya yönelik yaptığı anlaşmalar ardından Milli Savunma Bakanlığından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın silahlanma girişimleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın artan silahlanma faaliyetleri ile Türkiye’ye karşı denge oluşturma gayretinde olduğu değerlendirilmektedir. Yunanistan'ın saldırgan tutumuna karşı diplomatik girişimlerde bulunulmakta, sahada gerekli karşılık verilmektedir" denildi.

Yunanistan'ın provokatif tutum içinde olduğuna değinilen açıklamada, "Yunanistan'ın hukuka aykırı, provokatif ve saldırgan tutumuna karşı diplomatik kanallardan girişimlerde bulunuluyor, mütekabiliyet kapsamında sahada gerekli karşılık veriliyor" ifadeleri yer aldı.

Bin 989 ihlal

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Yunanistan'ın gerçekleştirdiği ihlallerden de bahsedilerek, "Yunanistan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yaptığımız tüm çağrılara rağmen uluslararası anlaşmalara aykırı olarak gayri askeri statüdeki Doğu Ege adalarının statüsünü bozan eylemlerini sürdürmektedir. 2021 yılı başından itibaren askeri deniz ve hava araçları ile gayri askeri statüdeki adalara yönelik 1989 ihlal gerçekleştirmiştir" denildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde iki günlük resmi ziyaret için Paris’e giden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunan Devlet Televizyonu ERT’e verdiği özel röportajda, Atina-Paris yakınlaşması, Türkiye-Yunanistan ilişkileri, sığınmacı sorunu ve Avrupa’nın güvenlik perspektifine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Miçotakis, "Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok" açıklamasını yapmıştı. Söz konusu açıklamanın hemen ardından da Fransa basınında Yunanistan'ın Fransa'dan üç fırkateyn alacağı haberleri gündeme yansımıştı.

Kaynak:AA

Etiketler :