Türkiye Sıcak Hava Kıskacı Altına Giriyor: Bir Taraftan O, Bir Taraftan Bu!

Türkiye Sıcak Hava Kıskacı Altına Giriyor: Bir Taraftan O, Bir Taraftan Bu!
Poyraz, Marmara ve Karadeniz'de esmeye devam edecek. Nem oranını artırarak bunaltıcı hava yaratacak. İstanbul'da hissedilen sıcaklık 37-39 derece olacak....

Son verilere göre, Afrika ve Basra sıcak hava dalgaları ülkemizi etkisi altına aldı. Marmara ve Karadeniz'de esen poyraz, sıcaklıkları düşürürken, nem oranını artırarak bunaltıcı hava şartları yaratıyor. Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da ise sıcaklıklar 35-43 derece arasında seyredecek.

Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgaları, ülkemizde sıcaklıkları artırıyor. Kuraklık tehlikesi artarken, Marmara ve Karadeniz'de poyrazın etkisi hissediliyor. Poyraz, gündüz sıcaklıklarını düşürse de, taşıdığı nem nedeniyle bunaltıcı hava şartları yaratıyor.

MARMARA VE KARADENİZ'DE POYRAZ ETKİSİ

Hava forumun aktardığına göre, poyraz Marmara ve Karadeniz'de esmeye devam edecek. Gündüz 37-40 dereceye ulaşan sıcaklıkları düşürse de, gece nem oranını artırıyor. "Sıcaktan ziyade nem bunaltıyor" şikayetleri artacak. Nem, özellikle İstanbul gibi Karadeniz'e bakan şehirlerde hissedilecek. İstanbul'da gerçek sıcaklıklar 31-34 derece arasında seyredecek. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıklar 37-39 dereceye çıkacak. Megakentte uzun süredir yağmur yağmıyor. 7-8 gün daha yağış beklenmiyor. Bol güneş devam edecek.

EGE, AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BUNALACAK

Hava forumun aktardığına göre, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da sıcaklıklar 35-43 derece arasında seyredecek. Cizre ve Eskişehir (Sarıcakaya) gibi yerlerde sıcaklıklar 46-47 dereceyi bulacak. Bu bölgelerde Temmuz ve Ağustos'ta da normallerin üzerinde sıcaklık bekleniyor. Yaz ayları bu bölgeler için zor geçecek. Gelişmeleri hava forumundan takip ediyoruz.

SICAKLIK VE NEM ETKİSİNE DİKKAT

Poyraz, sıcaklığı düşürse de nem oranını artırıyor. İstanbul'da hissedilen sıcaklık 37-39 dereceye çıkacak. Uzun süre yağmur beklenmiyor.